delzicol

Употреба за Delzicol

Терапевтичен клас: Стомашно-чревен агент

Химически клас: салицилат, неаспирин

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

След като дадено лекарство бъде одобрено за маркетинг за определена употреба, опитът може да покаже, че той е полезен и за други медицински проблеми. Въпреки че тази употреба не е включена в етикетирането на продукта, месаламин се използва при някои пациенти със следните медицински състояния

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени досега, не са показали специфични за педиатричната възраст проблеми, които биха ограничили полезността на Delzicol® при лечение на леко до умерено активен улцерозен колит при деца на 5-годишна възраст и по-големи. Безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 5 години и за профилактика на улцерозен колит при деца. Въпреки това, няма налична формула за деца под 12-годишна възраст. Delzicol® се използва за лечение на улцерозен колит при деца на 12-годишна възраст и по-големи.

Преди да използвате Delzicol

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на Asacol® HD, Lialda® или Apriso ™ в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на месаламин при пациенти в напреднала възраст. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат кръвни проблеми и свързано с възрастта бъбречно заболяване, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, получаващи месаламин.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи месаламин. Той може да не е специфичен за Delzicol. Моля, прочетете внимателно.

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте по-често и не го приемайте по-дълго, отколкото Ви е поръчал лекар. Не спирайте приема на това лекарство, без да се консултирате предварително с Вашия лекар.

Продължете да приемате това лекарство за цялото време на лечение, дори ако се почувствате по-добре след няколко дни. Не пропускайте никакви дози.

Трябва да приемате таблетките със забавено освобождаване Lialda® с храна. Всички други марки капсули и таблетки могат да се приемат със или без храна.

Поглъщайте капсулата или таблетката цели. Не го отваряйте, разчупете, смачквайте или дъвчете, преди да поглъщате.

Ако приемате капсулата със забавено освобождаване, капсулата с удължено освобождаване или таблетката със забавено освобождаване, част от капсулата или таблетката може да премине в изпражненията, след като тялото Ви е усвоило лекарството. Свържете се с Вашия лекар, ако това се случва по-често от 1 до 2 пъти.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Правилно използване на месаламин

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Съхранявайте капсулите със забавено освобождаване или таблетките със забавено освобождаване в плътно затворен контейнер, за да ги предпазите от влага.

Важно е Вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате. Може да са необходими изследвания на урина или кръв, за да се проверят нежеланите ефекти.

Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате болка в корема или стомаха, кървава диария, спазми, треска, главоболие или обрив, докато използвате това лекарство. Те могат да бъдат симптоми на състояние, наречено мелаламин-индуциран синдром на остра нетърпимост.

Не вземайте антиациди (напр. Amphojel®, Maalox®, Mylanta®, Tums®), докато приемате Apriso ™ капсули с удължено освобождаване. Използването на тези лекарства заедно може да промени количеството на лекарството, което се отделя в тялото.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Предпазни мерки при използване на Delzicol

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Delzicol странични ефекти

Делзикол (месаламин)

Категория на бременността Многократният риск зависи от употребата

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Улцерозен колит преднизон, Humira, дексаметазон, хидрокортизон топикал, будезонид, азатиоприн, декадрон

Язвен колит, активен хидрокортизон топикален, будезонид, сулфасалазин, Lialda, Asacol, месаламин, Pentasa, Proctozone HC

Улцерозен колит, поддържане на сулфасалазин, Lialda, Asacol, месаламин, Apriso, меркаптопурин, Azulfidine, Asacol HD