Ddavp rhinal tube

Терапевтичен клас: Ендокринно-метаболитен агент

Използва се за DDAVP Rhinal Tube

Фармакологичен клас: Вазопресин (клас)

Дезмопресинът е подобен на хормона, който се произвежда в организма. Той действа върху бъбреците, за да намали потока на урината. При кървене дезмопресин увеличава нивата на фактор VІІІ и фактор на Willebrand в кръвта. Това води до по-малко кървене при пациенти, които имат ниски нива на тези средства.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени досега, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на десмопресин назален спрей за диабет insipidus при деца на 3 месечна възраст и по-големи.

Съответните проучвания, проведени досега, не са показали специфични за педиатричната възраст проблеми, които биха ограничили полезността на Stimate® при лечение на хемофилия А и болестта на фон Вилебранд при деца на възраст 11 месеца и по-големи. Въпреки това, употребата му не се препоръчва при деца на възраст под 11 месеца.

Преди да използвате DDAVP Rhinal Tube

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на десмопресин спрей за нос при възрастните хора. Въпреки това, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат бъбречни проблеми, свързани с възрастта, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, приемащи десмопресин.

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи десмопресин. Той може да не е специфичен за DDAVP Rhinal Tube. Моля, прочетете внимателно.

Използвайте това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Това лекарство се предлага с инструкции на пациента. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Това лекарство трябва да се използва само в носа.

Вашият лекар може да ограничи количеството течност или вода, които пиете. Следвайте внимателно инструкциите, за да предотвратите нежелани ефекти.

За да използвате спрея за нос

Да се ​​използва носната система DDAVP® Rhinal Tube

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Правилно използване на десмопресин

DDAVP® или десмопресин генерични: Да се ​​съхранява при стайна температура в изправено положение.

DDAVP® Rhinal Tube System: Да се ​​съхранява в хладилник в изправено положение. За пътуващите продуктът е добър до 3 седмици при стайна температура.

Stimate®: Да се ​​съхранява при стайна температура в изправено положение. Отстранете бутилката 6 месеца след като тя се използва за първи път.

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го използвате. Може да са необходими тестове за кръв и урина, за да се проверят нежеланите ефекти.

Това лекарство намалява количеството натрий в кръвта Ви. Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате объркване, гадене, повръщане, мускулни спазми или необичайна умора или слабост.

Дезмопресин може рядко да причини тежки алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако имате обрив, сърбеж, подуване на лицето, езика и гърлото, затруднено дишане или гръдна болка, след като използвате това лекарство.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Предпазни мерки при използване на DDAVP Rhinal Tube

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

DDAVP Rhinal Tube странични ефекти

DDAVP Rhinal Tube (дезмопресин)

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

WADA Class Anti-Doping Класификация

Диабет Insipidus хидрохлоротиазид, десмопресин, вазопресин, DDAVP, микрозид, HydroDIURIL, Esidrix, минирин, питресин, DDAVP назален, вазострикт, аквазид Н