Darvocet-n 100

Случайно и преднамерено предозиране с продукти на пропоксифен, самостоятелно или в комбинация с други депресанти на ЦНС, включително алкохол, е настъпило и може да бъде фатално през първия час. Много от смъртните случаи са настъпили при пациенти с предходна история на емоционални смущения или суицидни мисли / опити и / или съпътстващо приложение на успокоителни, транквиланти, мускулни релаксанти, антидепресанти или други лекарства, потискащи ЦНС. Не предписвайте пропоксифен при пациенти, които са суицидни или имат анамнеза за суицидни мисли. Метаболизмът на пропоксифен може да бъде променен от силни CYP3A4 инхибитори, водещи до повишени плазмени нива на пропоксифен, да следи внимателно пациентите и да коригира дозите, ако е необходимо при пациенти, получаващи едновременно CYP3A4 инхибитор.

Употреби за Darvocet-N 100

Терапевтичен клас: Комбинация опиоид / ацетаминофен

Химически клас: пропоксифен

Ацетаминофен се използва за облекчаване на болката и намаляване на температурата при пациентите. Той не се формира навик, когато се взема дълго време. Ацетаминофенът може да причини други нежелани реакции, когато се приема в големи дози, включително увреждане на черния дроб.

Когато пропоксифен се използва дълго време, той може да стане навик-образуващ, причинявайки умствена или физическа зависимост. Въпреки това, хората, които продължават болката, не трябва да оставят страха от зависимост да ги предпазват от употребата на наркотици, за да облекчат болката си. Не е вероятно да възникне психическа зависимост (пристрастяване), когато се използват наркотици за тази цел. Физическата зависимост може да доведе до нежелани реакции при отнемане, ако лечението спира изведнъж. Обаче, тежките нежелани реакции при отнемане обикновено могат да бъдат предотвратени чрез постепенно намаляване на дозата за период от време, преди лечението да се спре напълно.

Продуктите, съдържащи пропоксифен, са изтеглени от пазара на САЩ от 19 ноември 2010 г.

Това лекарство е налице само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Преди да използвате Darvocet-N 100

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на комбинацията пропоксифен и ацетаминофен при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на комбинацията пропоксифен и ацетаминофен при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат свързани с възрастта чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, получаващи комбинация от пропоксифен и ацетаминофен.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, които съдържат пропоксифен и ацетаминофен. Той може да не е специфичен за Darvocet-N 100. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Това е особено важно за пациенти в старческа възраст, които могат да бъдат по-чувствителни към ефектите на болкоуспокояващи лекарства. Ако прекалено много от това лекарство се приема дълго време, то може да се превърне в навик (причиняващо умствена или физическа зависимост). Повлияване на черния дроб може да възникне, ако се вземат големи количества ацетаминофен за дълго време.

Това комбинирано лекарство съдържа ацетаминофен (Tylenol®). Внимателно проверете етикетите на всички други лекарства, които използвате, тъй като те могат да съдържат и ацетаминофен. Не е безопасно да използвате повече от 4 грама (4000 милиграма) ацетаминофен в един ден (24 часа).

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Правилно използване на пропоксифен и ацетаминофен

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Изхвърляйте всяко неизползвано лекарство, като го смесвате с използван кафяв каучук или котешки отпадък и го поставете в запечатваема торбичка, празна кутия или контейнер.

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка Ви, докато приемате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате.

Посъветвайте се с Вашия лекар преди да спрете приема на това лекарство и да се преобразувате в друго лекарство за болка.

Предпазни мерки при използване на Darvocet-N 100

Това лекарство може да причини промени в сърдечния ритъм, като състояния, наречени PR, QRS и удължаване на QT интервала. Това може да промени начина, по който вашето сърце бие и причинява припадъци, замаяност, замаяност или сериозни нежелани реакции при някои пациенти. Свържете се веднага с Вашия лекар, ако имате някакви симптоми на проблеми със сърдечния ритъм, като бързи, ударни или неравномерен сърдечен ритъм.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които могат да Ви направят сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, други лекарства за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за пристъпи или барбитурати, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Също така може да има по-голям риск от увреждане на черния дроб, ако пиете три или повече алкохолни напитки, докато приемате ацетаминофен. Не пийте алкохолни напитки и посъветвайте се с Вашия лекар, преди да приемете някое от изброените по-горе лекарства, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да бъде навик. Ако смятате, че лекарството не работи, не използвайте повече от предписаната от Вас доза. Посъветвайте се с Вашия лекар за инструкции.

Замаяност, замаяност или припадък може да се появи, когато се изправите изведнъж от легнало или седнало положение. Повдигането бавно може да помогне да се намали този проблем. Също така, леглото за известно време може да облекчи замаяността или замайването.

Това лекарство може да ви замаяе, да ви събуди или да заспите. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни.

Използването на наркотици за дълго време може да доведе до тежка запек. За да предотвратите това, Вашият лекар може да ви насочи да вземате лаксативи, да пиете много течности или да увеличите количеството фибри в диетата си. Не забравяйте да следвате внимателно указанията, защото продължаващият запек може да доведе до по-сериозни проблеми.

Ако сте използвали това лекарство редовно в продължение на няколко седмици или повече, не променяйте дозата си или внезапно преустановете употребата му, без да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която използвате, преди да го спрете напълно. Това може да ви помогне да предотвратите влошаване на състоянието си и да намалите вероятността от симптоми на отнемане, като коремни или стомашни спазми, тревожност, повишена температура, гадене, хрема, потене, треперене или проблеми със съня.

Darvocet-N 100 странични ефекти

Darvocet-N 100 (ацетаминофен / пропоксифен)

Използването на това лекарство, докато сте бременна, може да доведе до сериозни нежелани реакции при новороденото. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате това лекарство.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Изключена Изключена

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule 4 Потенциал за злоупотреба

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Болка трамадол, оксикодон, ацетаминофен, тиленол, напроксен, аспирин, имипроптин, хидрокодон, амитриптилин, перкоцет, хидроксизин, клонидин, диклофенак, Norco, фентанил, Celebrex, морфин, викодин, волтарен, лидокаин локално, дилаудид, дифенхидрамин метик, оксиконтин, парацетамол