cytotec

Приложението на мизопростол при жени, които са бременни, може да причини вродени дефекти, аборт или преждевременно раждане. Съобщава се за руптура на матката, когато мизопростол се прилага при бременни жени, за да предизвикат раждане или да предизвикат аборт след осмата седмица от бременността. Мизопростол не трябва да се използва за намаляване на риска от язви, предизвикани от НСПВС при жени с детероден потенциал, освен ако пациентът е с висок риск от развитие на стомашни язви или усложнения. Жените трябва да имат негативен серумен тест за бременност в рамките на 2 седмици преди започване на терапията, да използват ефективни контрацептивни мерки и да започнат терапията едва на втория или третия ден от следващия нормален менструален цикъл. Устно и писмено предупреждение за опасностите от мизопростол, включително риска от възможна неуспешна контрацепция, трябва да се дадат на пациента преди започване на лечението.

Използва се за Cytotec

Терапевтичен клас: Ендокринно-метаболитен агент

Фармакологичен клас: Простагландин

Мизопростолът помага на стомаха да се предпази от киселинни увреждания. Той също така намалява количеството киселина, произвеждано от стомаха.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

След като дадено лекарство бъде одобрено за маркетинг за определена употреба, опитът може да покаже, че той е полезен и за други медицински проблеми. Въпреки че тези употреби не са включени в етикетирането на продукта, мизопростол може да се използва при някои пациенти със следните медицински състояния

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Преди да използвате Cytotec

Проучвания върху това лекарство са направени само при възрастни пациенти и няма специфична информация, сравняваща употребата на мизопростол при деца с употреба в други възрастови групи.

Това лекарство е тествано и не е доказано, че причинява различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора, отколкото при по-младите възрастни.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Мизопростол се приема най-добре с или след хранене и преди лягане, освен ако не е указано друго от Вашия лекар. За да предотвратите загуба на изпражнения, диария и коремни спазми, винаги приемайте това лекарство с храна или мляко.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Мизопростол може да причини спонтанен аборт, ако се приема по време на бременност. Ето защо, ако подозирате, че сте забременели, спрете незабавно приема на това лекарство и се консултирайте с Вашия лекар.

Това лекарство може да причини диария, стомашни спазми или гадене при някои хора. Тези ефекти обикновено изчезват в рамките на няколко дни, когато тялото ви се адаптира към лекарството. Посъветвайте се с лекаря си, ако диарията, спазмите или гаденето са тежки и / или не спират след една седмица. Вашият лекар може да се наложи да намали дозата мизопростол, която приемате.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Правилното използване на Cytotec

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория X Не се използва при бременност

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Абортът мизопростол, окситоцин, Pitocin, мифепристон, Cervidil, Hemabate

Предпазни мерки при използване на Cytotec

Целево зреене мизопростол

Индустриална индукция мизопростол, окситоцин, Pitocin, Cervidil, Syntocinon, Prostin E2

Гинекологични състояния мизопростол

Cytotec странични ефекти

Cytotec (мизопростол)