Costochondritis – симптоми, причини, тестове и лечение на коксохондрит – от

Тенденции в борбата с болката

Костохондритът е възпаление на кръстовищата, където горните ребра се свързват с хрущяла, който ги придържа към гръдната кост или гръдната кост. Състоянието причинява локална болка в гръдния кош, който можете да възпроизвеждате чрез натискане на хрущяла в предната част на гръдния кош. Костохондритът е относително безвредно състояние и обикновено изчезва без лечение. Причината обикновено е неизвестна, но може да се дължи на повишена активност, включваща ръцете.

Пикочния мехур е кухият орган в долната част на корема, в който се съхранява урината. Когато пикочния мехур се напълни, мускулите по стените му се отпуснат, за да се разширят. Тъй като пикочния мехур се изпразва по време на уриниране, мускулите се свиват, за да изтръгнат урината през уретрата; Няколко различни проблема с пикочния мехур могат да причинят болка. Трите най-чести причини за болка в пикочния мехур са интерстициален цистит, инфекция на пикочните пътища и рак на пикочния мехур.

Костохондритът е възпалителен процес, но обикновено няма определена причина. Повтарящата се незначителна травма на гръдната стена, прекомерна употреба на ръцете или вирусни респираторни инфекции често могат да причинят болка в гърдите поради коксохондрит. Понякога може да възникне разходихондрит в резултат на бактериални инфекции при хора, които употребяват IV лекарства или които са претърпели операция в горната част на гръдния кош. След операцията, хрущялът може да стане по-податлив на инфекция, поради намаленото кръвоснабдяване в района, в който е работена.

Различните видове инфекциозни заболявания могат да причинят разходихондрит.

Костохондритът (с неизвестна причина) е често срещана причина за болка в гърдите при деца и юноши. Той представлява 10% до 30% от всички болки в гърдите при деца. Ежегодно лекарите оценяват около 650 000 случая на гръдна болка при млади хора на възраст между 10 и 21 години. Най-високата възраст за това състояние е на възраст между 12 и 14 години; Криохондритът също се счита за възможна диагноза за възрастни с болка в гърдите. Гръдна болка при възрастни се счита за потенциално сериозен признак на сърдечен проблем от повечето лекари, докато не се докаже друго. Гръдна болка при възрастни обикновено води до батерия от тестове, за да се изключи инфаркт и сърдечни заболявания. Ако тези тестове са нормални и вашият физически преглед е в съответствие с разходите за хранопровода, Вашият лекар ще диагностицира коксохондрита като причина за гръдната ви болка. Важно е обаче, за възрастни с гръдна болка да бъдат изследвани и тествани за сърдечни заболявания, преди да бъдат диагностицирани с коксохондрит. Често е трудно да се направи разлика между двете без допълнително тестване. Състоянието засяга жените повече от мъжете (70% срещу 30%). Костохондритът може да се появи и в резултат на инфекция или като усложнение на операцията на гръдната кост; Синдромът на Tietze често се нарича “разходихондрит”, но двете са различни условия. Можете да различите разликата, като отбележите следното; Синдромът Tietze е рядък; Обикновено се появява рязко, като болка в гръдния кош излъчва на ръцете или рамото ви и продължава няколко седмици; Синдромът на Tietze се придружава от локално подуване в болезнената област (кръстопътя на ребрата и гръдната кост).