Copd и преносима кислородна терапия

Много хора с хронично обструктивно белодробно заболяване (ХОББ) се нуждаят от допълнителен кислород. Някои от тях се притесняват да пътуват с резервоари за кислород, затова остават вкъщи, вместо да се наслаждават на време.

Докато много хора правят танкове с компресиран кислород при пътуване, има друг избор. Преносимите концентратори на кислород (POC) извличат въздух от помещението и го превръщат в концентриран кислород. Повечето са леки, компактни и за разлика от традиционните танкове, не се нуждаят от презареждане.

Белодробната хипертония е животозастрашаващо състояние, което се влошава във времето, но лечението може да помогне на вашите симптоми, за да можете да живеете по-добре с болестта. Може да се наложи известно планиране, но много хора, които го намират, търсят начини да правят всичко, което обичат, точно както са направили преди да бъдат диагностицирани; Пулмоналната артериална хипертония (ПАХ) означава, че имате високо кръвно налягане в артериите, които преминават от сърцето ви към белите дробове. Това е различно от редовното високо кръвно налягане …

Контейнерите за управление работят с батерии. Някои от тези батерии могат да продължат повече от 12 часа. ПОД имат и адаптери AC / DC, така че можете да ги включите в колата или в който и да е контакт.

Първо, говорете с Вашия лекар. Попитайте дали е безопасно да пътувате. Позволете на лекаря да знае за вашата дестинация за пътуване – особено ако отивате на по-голяма надморска височина или в други страни.

Ето няколко указания, които трябва да имате предвид