Comtrex възпалено гърло облекчение

Използва за облекчаване на възпаленото гърло на Comtrex

Терапевтичен клас: Аналгетик

Това лекарство е на разположение без рецепта.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, проведени досега, не са показали специфични за педиатричните проблеми проблеми, които биха ограничили полезността на ацетаминофен при деца. Въпреки това, не давайте лекарства без рецепта на деца под 2-годишна възраст, освен ако не сте инструктирани да го направите от Вашия лекар.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на ацетаминофен при възрастните хора.

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Преди да използвате Comtrex възпалено гърло

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи ацетаминофен. Това може да не е специфично за Comtrex възпалено гърло облекчение. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Повлияване на черния дроб може да възникне, ако се вземат големи количества ацетаминофен за дълго време.

Ако приемате това лекарство без съвет от Вашия лекар, внимателно прочетете етикета на опаковката и следвайте инструкциите за дозиране. Говорете с Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Внимателно проверете етикетите на всички други лекарства, които използвате, тъй като те могат да съдържат и ацетаминофен. Не е безопасно да използвате повече от 4 грама (4000 милиграма) ацетаминофен в един ден (24 часа), тъй като това може да увеличи риска от сериозни чернодробни проблеми. За Tylenol® Extra Strength максималната доза е 3000 милиграма за 24 часа.

Може да приемате това лекарство със или без храна.

За пациенти, които използват орална течност със спринцовка (например Little Fevers®)

За пациенти, използващи пероралната течност с капкомер

За пациенти, използващи перорални гранули от ацетаминофен (например Snaplets-FR)

За пациенти, използващи перорални прахове от ацетаминофен (напр. Feverall® Caps [детска или младежка якост])

За пациенти, използващи супозитории с ацетаминофен

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Правилно използване на ацетаминофен

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Съхранявайте бутилката затворена, когато не я използвате. Съхранявайте я при стайна температура, далеч от светлина и топлина. Не замразявайте.

Можете да съхранявате супозиториите в хладилника, но не ги замразявайте.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Предпазни мерки при използване на Comtrex възпалено гърло

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка на Вас или Вашето дете, докато използвате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате.

Ако симптомите или треската не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Много комбинирани лекарства съдържат ацетаминофен, включително продукти с маркови наименования като Alka-Seltzer Plus®, Comtrex®, Drixoral®, Excedrin Migraine®, Midol®, Sinutab®, Sudafed®, Theraflu® и Vanquish®. Добавянето на тези лекарства към лекарството, което вече приемате, може да доведе до получаване на повече от безопасно количество ацетаминофен. Говорете с Вашия лекар, преди да приемете повече от едно лекарство, съдържащо ацетаминофен.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате болка или нежност в горния стомах, бледо изпражнения, тъмна урина, загуба на апетит, гадене, необичайна умора или слабост, или жълти очи или кожа. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

Ако приемате повече от 1 до 2 дози ацетаминофен, не пийте алкохолни напитки. Това може да увеличи вероятността от увреждане на черния дроб, особено ако редовно пиете големи количества алкохол, ако приемате повече ацетаминофен, отколкото е препоръчано на етикета, или ако го приемате редовно за дълго време.

Ацетаминофенът може да повлияе на резултатите от някои медицински изследвания. Преди да имате каквито и да било медицински изследвания, уведомете отговорното лице, ако сте приемали ацетаминофен през последните 3 или 4 дни. Можете също така да се обадите в лабораторията преди време, за да разберете дали ацетаминофенът ще предизвика проблем.

Ацетаминофенът може да доведе до неверни резултати при някои тестове за кръвна глюкоза. Ако сте диабетик и забележите промяна в резултатите от теста или ако имате някакви въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Comtrex възпаление на гърлото странични ефекти

ацетаминофен

Ако смятате, че сте приели прекалено много ацетаминофен, незабавно потърсете спешна помощ, дори ако няма признаци на отравяне. Лечението за предотвратяване на увреждане на черния дроб трябва да започне възможно най-скоро.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Болка трамадол, оксикодон, ацетаминофен, тиленол, напроксен, аспирин

Мускулна болка ацетаминофен, тиленол, напроксен, ибупрофен, диклофенак, волтарен

Ацетаминофен, тиленол, циклобензаприн, напроксен, аспирин, ибупрофен

Fever ацетаминофен, тиленол, напроксен, аспирин, ибупрофен, парацетамол