Combipatch

Естрогените със или без прогестини не трябва да се използват за профилактика на сърдечно-съдово заболяване или деменция. Съобщава се за повишен риск от DVT, белодробна емболия, инсулт, миокарден инфаркт и инвазивен рак на гърдата. Съобщаван е също така повишен риск от вероятна деменция при жени в постменопауза на 65-годишна възраст или по-възрастни. Има повишен риск от рак на ендометриума при жени с матка, които използват безразрушени естрогени. Естрогените със или без прогестини трябва да се предписват при най-ниските ефективни дози и за най-кратък срок, съответстващ на целите и рисковете за отделните жени.

Използва за Combipatch

Терапевтичен клас: Комбинация от естроген / прогестин

Фармакологичен клас: Естроген

Това лекарство е комбинация от два хормона: естрогенния хормон (естрадиол) и прогестиновия хормон (норетиндрон). Тези хормони се абсорбират през кожата ви в тялото ви. Тя действа чрез предотвратяване на симптоми като чувство на топлина в лицето, шията и гърдите или внезапно силни чувства на топлина и изпотяване (горещи вълни) при жените по време на менопаузата.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Преди да използвате Combipatch

Употребата на CombiPatch® не е показана при деца.

Въпреки че в гериатричната популация не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на CombiPatch®, към днешна дата не са документирани специфични за гериатрични проблеми. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат рак на гърдата, инсулти или деменция, което може да изисква повишено внимание при пациенти, приемащи това лекарство.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи естрадиол и норетиндрон. Може да не е специфично за Combipatch. Моля, прочетете внимателно.

Много е важно да използвате това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Това може да доведе до нежелани странични ефекти.

Това лекарство се предлага с листовка за пациента. Прочетете и следвайте инструкциите внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Преди да започнете лечението с CombiPatch®, може да се наложи да уведомите Вашия лекар, ако в момента използвате продължителна терапия с естроген или комбинация от естроген и прогестин. Това ще позволи на Вашия лекар да определи кога да започне лечението Ви.

Може да имате месечно кървене или зацапване след завършване на всеки цикъл.

Тази система за трансдермален пластир се прилага два пъти седмично върху кожата на долната част на корема (в долната част на корема), в зависимост от режима на дозиране (продължително комбинирано лечение или непрекъснат последователен режим), както Ви е препоръчано от Вашия лекар.

За да използвате пластира за кожата

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Правилно използване на естрадиол и норетиндрон

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако забравите да носите или промените пластир, поставете колкото се може по-бързо. Ако е време да поставите следващия си пластир, изчакайте дотогава да приложите нов пластир и да пропуснете този, който сте пропуснали. Не прилагайте допълнителни пластири, за да компенсирате пропуснатата доза.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте пластирите при стайна температура в затворен контейнер, далеч от топлина, влага и директна светлина.

Съхранявайте неотворените торбички при стайна температура до 6 месеца. Не съхранявайте пластира извън торбичката му.

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно и не предизвиква нежелани ефекти. Може да са необходими изследвания на таза, гърди и мамография (рентгенография на гърдата), за да се проверят нежеланите ефекти, освен ако Вашият лекар не Ви каже друго. Уверете се, че сте запазили всички срещи.

Предпазни мерки при използване на Combipatch

Малко вероятно е постменопаузална жена да забременее. Но трябва да знаете, че използването на това лекарство, докато сте бременна, може да увреди вашето бебе. Ако смятате, че сте забременели, докато използвате лекарството, незабавно уведомете Вашия лекар.

Използването на това лекарство може да увеличи риска от кръвни съсиреци, удари или инфаркти. Този риск може да продължи дори след спиране на употребата на лекарството. Вашият риск за тези сериозни проблеми е още по-голям, ако имате високо кръвно налягане, висок холестерол в кръвта, диабет или цигари с наднормено тегло или дим. Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако имате болка в гръдния кош, объркване, затруднено говорене, двойно виждане, главоболие, невъзможност за движение на ръцете, краката или мускулите на лицето или невъзможност за говорене.

Използването на това лекарство може да увеличи риска от рак на ендометриума, рак на гърдата или рак на матката. Говорете с Вашия лекар за този риск. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне необичайно вагинално кървене.

Не използвайте това лекарство, ако сте извадили матката (утробата) (хистеректомия).

Използването на това лекарство може да увеличи риска от деменция, особено при жени на 65 и повече години.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне тежко главоболие или внезапна загуба на зрение или всяка друга промяна в зрението, докато използвате това лекарство. Вашият лекар може да поиска очите ви да бъдат проверени от офталмолог (очен лекар).

Това лекарство може да причини сериозни видове алергични реакции, включително анафилаксия, която може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате обрив, сърбеж, дрезгав глад, замайване или замаяност, затруднено дишане, затруднено преглъщане или подуване на ръцете, лицето или устата с това лекарство.

Combipatch странични ефекти

CombiPatch (естрадиол / норетиндрон)

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате това лекарство. Може да се наложи да преустановите употребата на това лекарство, преди да започнете операция или ако трябва да останете в леглото продължително време. Това лекарство може да повлияе резултатите от определени медицински изследвания.

Не яжте грейпфрут и не пийте сок от грейпфрут, докато използвате това лекарство. Сокът от грейпфрут и грейпфрут може да промени количеството на това лекарство, което се абсорбира в организма.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или лекарства без рецепта (извънборсови) и билкови (напр. Жълт кантарион) или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория X Не се използва при бременност

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Постменопаузални симптоми Естрадиол, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara

Атрофичен вагинит естрадиол, местно, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Атрофичен уретрит естрадиол локално, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Хипоестрогенност естрадиол, Premarin, Estrace, Climara, Vivelle-Dot, Activella