colobar-100

Използва се за Colobar-100

Терапевтичен клас: диагностичен агент, радиологично контрастно средство

Бариев сулфат се приема през устата или се прилага ректално чрез клизма. Ако се приема през устата, той прави хранопровода, стомаха и / или тънките черва непрозрачни за рентгеновите лъчи, така че да могат да бъдат “фотографирани”. Ако се прилага чрез клизма, дебелото черво и / или тънките черва могат да се видят и фотографират с рентгенови лъчи.

Дозата на бариев сулфат ще бъде различна за различните пациенти и зависи от вида на теста. Силата на суспензията и таблетката се определя от количеството барий, което те съдържат. Различните тестове изискват различна сила и количество на суспензията (някои може да изискват формата на таблетката), в зависимост от възрастта на пациента, необходимия контраст и използваното рентгеново оборудване.

Бариевият сулфат трябва да се използва само от или под прякото ръководство на лекар.

При вземането на решение за използване на диагностичен тест, всички рискове от теста трябва да бъдат претеглени спрямо доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. Също така, други неща могат да повлияят на резултатите от теста. За този тест следва да се обмисли следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Въпреки че няма конкретна информация, сравняваща използването на бариев сулфат при деца с употреба в други възрастови групи, не се очаква този агент да причини различни странични ефекти или проблеми при деца, отколкото при възрастни.

Преди да използвате Colobar-100

Този контрастен агент е използван при по-възрастни хора и не е доказано, че причинява различни странични ефекти или проблеми в тях, отколкото при по-младите възрастни.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на използването на този диагностичен тест. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи бариев сулфат. Той може да не е специфичен за Colobar-100. Моля, прочетете внимателно.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Уверете се, че сте изпили много течности след теста. В противен случай, бариев сулфат може да предизвика тежък запек.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория N Не е класифициран

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Правилно използване на бариев сулфат

Комбинирана томография бариев сулфат, Visipaque, йодиксанол, iopromide, Tagitol V, Volumen, Esobar, Readi-Cat, SilQ Vanilla, DaTscan, Ultravist, Entroease, Anatrast, HD 200 Plus, HD 85, йофлупан I 123

Предпазни мерки при използване на Colobar-100

Colobar-100 странични ефекти

Бариев сулфат