ципро

Флуорохинолоните, включително ципрофлоксацин, са свързани с повишен риск от тендинит и руптура на сухожилия при всички възрасти. Рискът се увеличава допълнително с възрастта над 60 години, съпътстващата терапия със стероиди и бъбреците, сърцето или белите дробове. Флуорохинолоните, включително ципрофлоксацин, могат да изострят мускулната слабост при лица с миастения гравис. Избягвайте при пациенти с известна история на миастения гравис.

Флуорохинолоните, включително ципрофлоксацин хидрохлорид, са свързани с повишен риск от тендинит и руптура на сухожилия при всички възрасти. Рискът продължава да нараства с възрастта над 60 години, съпътстващата терапия със стероиди, както и с реципиентите на бъбреците, сърцето или белия дроб. Флуорохинолоните, включително ципрофлоксацин хидрохлорид, могат да изострят мускулната слабост при лица с миастения гравис. Избягвайте при пациенти с известна история на миастения гравис.

Използва за Cipro

Терапевтичен клас: антибиотик

Химически клас: флуорохинолон

Ципрофлоксацин таблетки с удължено освобождаване се използват само за лечение на инфекции на пикочните пътища, включително остър, неусложнен пиелонефрит.

Таблетките Proquin® XR се използват само за лечение на неусложнени или прости инфекции на пикочните пътища (остър цистит).

Ципрофлоксацин принадлежи към групата лекарства, известни като хинолонови антибиотици. Тя действа като убива бактерии или предотвратява растежа им. Това лекарство обаче няма да работи при настинки, грип или други вирусни инфекции.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Преди да използвате Cipro

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на ципрофлоксацин при деца. Въпреки това, поради токсичността на това лекарство, той трябва да се използва с повишено внимание, след като други лекарства са били обмислени и намерени неефективни. Ciprofloxacin перорална течност или таблетки могат да се използват при деца за предотвратяване на антраксна инфекция след възможна експозиция и за лечение на сериозни бъбречни инфекции.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите на таблетките с удължено освобождаване на ципрофлоксацин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на ципрофлоксацин при пациенти в напреднала възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат проблеми, свързани с възрастта, свързани с бъбреците или сърцето, или да развият сериозни проблеми с сухожилията (включително руптура на сухожилията), което може да наложи повишено внимание при пациенти, получаващи ципрофлоксацин.

Проучванията при жени показват, че това лекарство представлява минимален риск за кърмачето, когато се използва по време на кърмене.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Това лекарство се предлага с Ръководство за медикаменти. Прочетете и следвайте инструкциите внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Това лекарство работи най-добре, когато има постоянно количество в кръвта или урината. За да запазите количеството постоянно, не пропускайте никакви дози. Също така, най-добре е дозите да се приемат на равни интервали, ден и нощ. Например, ако трябва да приемате една доза на ден, опитайте се да я приемате по едно и също време всеки ден.

Ако трябва да приемате това лекарство за инфекция с антракс, Вашият лекар ще поиска да започнете да го приемате възможно най-скоро, след като сте изложени на антракс.

Поглъщайте таблетката с удължено освобождаване цяла. Не го раздробявайте, не го разделяйте или не го дъвчете.

Правилното използване на Cipro

Разклатете оралната течност в продължение на най-малко 15 секунди точно преди всяка употреба. Устната течност има малки микрокапсули, плаващи в нея. Тези микрокапсули може да изглеждат като мехурчета или малки мъниста. Не пийте микрокапсулите, когато приемате пероралната течност. Измерете оралната течност с маркираната лъжичка, която се доставя с бутилката.

Може да приемате това лекарство със или без храна. Таблетките Proquin® XR обаче трябва да се приемат с основно ястие, за предпочитане вечерното хранене.

Пийте много течности, докато приемате това лекарство. Питейната допълнителна вода ще помогне да се предотвратят някои нежелани ефекти на ципрофлоксацин.

Не приемайте това лекарство самостоятелно с мляко, кисело мляко или други млечни продукти. Не пийте никакъв сок с добавен калций, когато приемате това лекарство. Добре е да имате млечни продукти или сок като част от по-голямо хранене, когато приемате това лекарство.

Ако приемате антиациди, съдържащи алуминий или магнезий, добавки от желязо, мултивитамини, диданозин (Videx®), лантанов карбонат (Fosrenol®), севеламер (Renagel®), сукралфат (Carafate®) или други продукти, съдържащи калций или цинк, Не ги вземайте едновременно с приема на това лекарство. Най-добре е тези лекарства да се приемат поне 2 часа преди или 4 до 6 часа след приема на ципрофлоксацин. Тези лекарства могат да предпазват ципрофлоксацин от правилна работа.

Продължете да използвате това лекарство за цялото време за лечение, дори ако се чувствате по-добре след първите няколко дози. Вашата инфекция може да не се изчисти, ако престанете да приемате лекарството прекалено скоро.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Предпазни мерки при използване на Cipro

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Не приемайте повече от една таблетка с удължено освобождаване всеки ден.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Можете да съхранявате пероралната течност при стайна температура или в хладилника. Не замразявайте бутилката. Не съхранявайте смесената перорална течност за повече от 14 дни. Изхвърлете неизползваната течност след 14 дни.

Cipro нежелани реакции

Cipro (ципрофлоксацин)

Много важно е Вашият лекар да провери напредъка на вашето дете или на детето Ви, докато използвате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го използвате. Може да са необходими тестове за кръв и урина, за да се проверят нежеланите ефекти.

Ако симптомите на Вашето дете или детето Ви не се подобрят в рамките на няколко дни или ако се влошат, се консултирайте с Вашия лекар.

Не използвайте това лекарство, ако приемате тизанидин (Zanaflex®). Уведомете Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете използвате теофилин (Theo-Dur®) или други продукти, съдържащи кофеин (напр. Кафе, сода, шоколад). Използването на тези лекарства заедно може да увеличи рисковете за по-сериозни нежелани реакции.

Ципрофлоксацин може рядко да причини възпаление (тендинит) или разкъсване на сухожилия (въжето, което придава мускулите на костите). Това може да се случи, докато приемате лекарството или след като го приемете. Рискът от проблеми с сухожилията може да се увеличи, ако сте на възраст над 60 години, сте използвали стероидни лекарства (напр. Дексаметазон, преднизолон, преднизон, Medrol®), имате тежки бъбречни проблеми, имате анамнеза за проблеми с сухожилията Артрит) или ако сте получили трансплантация на орган (напр. Сърце, бъбрек или бял дроб). Проверявайте веднага при лекаря си, ако имате внезапна болка или подуване на сухожилие след тренировка (напр. Глезен, задната част на коляното или крака, рамото, лакът или китката), по-лесно се набиват след нараняване или не могат да понесат Теглото или преместете засегнатата зона. Въздържайте се от упражнения, докато Вашият лекар не каже друго.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия, които могат да бъдат животозастрашаващи и да изискват незабавно медицинско обслужване. Посъветвайте се с Вашия лекар незабавно, ако Вие или Вашето дете имате обрив, сърбеж, копривна треска, дрезгавост, затруднено дишане, проблеми с гълтането или подуване на ръцете, лицето, устата или гърлото след приема на това лекарство.

При лечението с това лекарство могат да настъпят сериозни нежелани реакции. Понякога могат да се появят сериозни нежелани реакции без предупреждение. Въпреки това, възможните предупредителни признаци включват черни изпражнения, образуване на мехури, пилинг или разхлабване на кожата, кървава или мътна урина, студени тръпки, намалено уриниране, диария, треска, болки в ставите или мускулите, червени кожни лезии, често с лилав център , Язви, язви или бели петна в устата или на устните, тежка стомашна болка, кожен обрив, подуване на лицето, пръстите, краката и / или долните крака, необичайно кървене или синини, необичайно увеличаване на теглото или жълта кожа Или очи. Спрете да приемате това лекарство и незабавно се консултирайте с Вашия лекар, ако вие или детето Ви забележите някой от тези предупредителни признаци.

Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате тъмна урина, глинести изпражнения, коремна или стомашна болка или жълти очи или кожа. Тези може би симптоми на сериозен чернодробен проблем.

Ципрофлоксацин може да причини диария, а в някои случаи може да бъде тежък. Може да се появи след 2 месеца или повече, след като Вие или Вашето дете преустановите приема на това лекарство. Не приемайте лекарства за лечение на диария, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Лекарствата против диария могат да влошат диарията или да я издържит по-дълго. Ако имате някакви въпроси за това или ако леката диария продължава или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Проверете веднага с Вашия лекар, ако вие или Вашето дете започнете да имате изтръпване, изтръпване или болка в ръцете, ръцете, краката или краката. Те могат да бъдат симптоми на състояние, наречено периферна невропатия.

Някои хора, които приемат ципрофлоксацин, могат да станат по-чувствителни към слънчевата светлина, отколкото обикновено. Излагането на слънчева светлина, дори и за кратки периоди от време, може да причини тежко слънчево изгаряне, кожен обрив, зачервяване, сърбеж или промяна на цвета. Когато започнете да използвате това лекарство

Ако имате тежка реакция от слънцето, консултирайте се с Вашия лекар.

Ципрофлоксацин може да доведе до замайване, замайване, сънливост или по-малко бдителност, отколкото обикновено. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни. Ако тези реакции са особено обезпокоителни, консултирайте се с Вашия лекар.

Ако сте диабетик, който приемате лекарство за диабет през устата: При някои пациенти ципрофлоксацин може да причини хипогликемия (ниска кръвна захар). Симптомите на ниска кръвна захар трябва да се лекуват преди да доведат до загуба на съзнание (излизане). Различните хора могат да изпитват различни симптоми на ниска кръвна захар. Ако имате симптоми на ниска кръвна захар, преустановете приема на ципрофлоксацин и незабавно се консултирайте с Вашия лекар

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Инфекция на пикочните пътища амоксицилин, доксициклин, Augmentin, Levaquin, левофлоксацин, Bactrim

Бактериална инфекция амоксицилин, доксициклин, азитромицин, метронидазол, Augmentin, клиндамицин

Епидидимит, сексуално предаден доксициклин, левакин, левофлоксацин, цефтриаксон, роцефин, тетрациклин

Синузит преднизон, амоксицилин, азитромицин, Augmentin, клиндамицин, Levaquin