канела

Чести имена: Канела, канеленика, кайлановата канела, китайската канела, китайската касия, каймата Сайгон.

Ефективност-оценка на безопасността

“… малко или никакви доказателства за ефикасност.

Оценка на безопасността

Канелените растения имат овални копиевидни, грубо оформени листа с дължина от около 7 до 20 см. Подправката е получена от кафявата кора, която образува брадви с надлъжни рейки. Канелата от канела се предлага под формата на подправка. Растението е от Шри Ланка, Югоизточна Индия, Индонезия, Южна Америка и Западна Индия.

Докладите за употребата на канела датират от 2000 г. пр. Хр., Когато текстовете отбелязват вноса на канела от Китай в Египет. Канелът също се споменава в Библията, най-често за ароматните й качества. Канела се използва предимно като подправка, подобрител на вкуса или аромат. Исторически, канелата е използвана за лечение на разстройства на GI и нарушения на дисменореята при микроциркулация, наред с други широкообхватни приложения. Етеричното масло, получено от растението, се използва за неговата активност срещу различни микроорганизми и гъбички.

Канелата се използва като подправка и ароматна. Традиционно кората или маслото са били използвани за борба с микроорганизмите, диарията и други заболявания на стомашно-чревния тракт и дисменореята, въпреки че има ограничени данни за подкрепа на тези употреби. Доказателство липсва в подкрепа на употребата на канела в управлението на диабета. Изследванията са фокусирани върху противовъзпалителни, антиоксидантни и антимикробни активности.

Основната канела обикновено се дава в дози от 1 до 1,5 g / ден в проучвания на диабет без съобщаващи нежелани реакции.

Противопоказан при хора с известна свръхчувствителност към канела или Перу Балсам. Другите противопоказания все още не са идентифицирани.

Данните са недостатъчни за адекватен анализ на риска за ползите. Общопризнат като безопасен, когато се използва като храна.

Няма добре документирани.

Тежката експозиция може да предизвика дразнене на кожата и алергични реакции.

Липсва информация.

Препратки