Често срещани причини за епилепсия и задействащи припадъци

Епилепсията е общ термин за тенденцията да има припадъци. Епилепсията обикновено се диагностицира само след като дадено лице е имало повече от един припадък.

Важ; Възможно е главното заглавие на доклада “Синдром на недостиг на глюкоза трансфер тип 1” да не е името, което очаквахте. Моля, проверете списъка със синоними, за да намерите алтернативните имена и подразделения за разстройства, обхванати от този отчет.

Припадък възниква, когато избухването на електрически импулси в мозъка се изплъзва от нормалните им граници. Те се разпространяват в съседни райони и създават неконтролирана буря на електрическата активност. Електрическите импулси могат да бъдат предадени на мускулите, причинявайки потрепвания или конвулсии.

Има около 180 000 нови случая на епилепсия всяка година. Около 30% се появяват при деца. Децата и възрастните хора са най-често засегнатите.

Има явна причина за епилепсия само в малка част от случаите. Обикновено известните причини за припадък включват известно увреждане на мозъка. Някои от основните причини за епилепсия включват

При до 70% от всички случаи на епилепсия при възрастни и деца, не може да се открие кауза.

Въпреки че основните причини за епилепсия обикновено не са известни, някои фактори са известни, че предизвикват припадъци при хора с епилепсия. Избягването на тези задействания може да ви помогне да избегнете гърчове и да живеете по-добре с епилепсия

За около една от всеки две жени с епилепсия, припадъците са склонни да се проявяват повече по време на менструалния цикъл. Промяната или добавянето на определени лекарства преди менструалния цикъл може да помогне.

Отвличане кучета и други начини домашни любимци подобряване на здравето

ИЗТОЧНИЦИ

Епилепсия: “Какво причинява епилепсия?”

Фондация “Епилепсия”: “Причини”.