Червена боровинка: здравна информация от

Червените плодове на червения храст са често срещани в храни като сок и кифли. Традиционно боровинките са били използвани за уриниране и други заболявания.

Редица проучвания, много спонсорирани от производителя на сокове Ocean Spray, показват, че сокът от червени боровинки помага за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища (UTI) при хора, които многократно ги имат. Някои изследвания на добавките от червени боровинки имат подобни резултати. Черните боровинки могат да спрат бактериите да се залепят в страните на пикочните пътища.

Проучванията не са показали, че червените боровинки са ефективни по отношение на инфекциозните инфекции след инфекция.

Кремовете могат да помогнат по други начини. Те изглежда спомагат за предотвратяване на инфекциите с H. pylori в стомаха, които водят до язви. Те също могат да забавят натрупването на зъбна плака.

Използвам купон; Аз купувам магазин марка; Пазарувам в магазин за отстъпки; Не приемам витамини или добавки

Червената боровинка е антиоксидант, вещество, което може да предпази клетките от увреждане. Някои лабораторни изследвания показват, че боровинките могат да имат противораков ефект върху клетките. Не е известно дали това може да помогне на хората с рак.

Хората вземат боровинка за други условия. Те варират от артрит до екзема до подагра. Няма обаче добри доказателства в подкрепа на тези употреби.

Няма стандартна доза от червена боровинка. Някои изследвания са използвали между 10-16 унции коктейл от сок от червени боровинки дневно, за да се предотврати UTI. Други проучвания са използвали между 800-1600 милиграма дневно капсули с добавка на червени боровинки.

Клюква са обща храна. Те се продават пресни, замразени и изсушени. Те също са в продукти като сок, желе, сос, печени продукти и чай.

Докато сокът от червени боровинки обикновено е безопасен, децата или жените, които са бременни или кърмят, не трябва да вземат боровинки за медицински цели, освен ако лекарят не ги препоръча.

ИЗТОЧНИЦИ

Fundukian, L. The Eagle Encyclopedia of Alternative Medicine, трето издание, 2009.

Мемориален център Слоун-Кетеринг.

Национален център за допълваща и алтернативна медицина.

Пълна база данни за натуралните лекарства.

Естествен стандарт.