Цялостни програми за рехабилитация за болка в гърба – преглед на темата

Цялостните програми за рехабилитация (рехабилитация) предлагат разнообразни лечения за болки в гърба. Те могат да използват физиотерапия, болкоуспокояване с медицина и умствени умения и други медицински лечения. Тези програми преподават на хората как да се грижат за гърба си и как да предотвратят възмездие. В случая на хора с хронична болка, тези програми преподават на хората как да управляват болката си (и ситуации, които правят болката им по-лоша) на дневна база. Добрите програми са екипирани от екип, който включва лекари, физиотерапевти, поведенчески съветници и социални работници.

Поддържането на здравословен начин на живот е от ключово значение за предотвратяване на болката в гърба. Прекаленото тегло прави напрежение на гърба, така че поддържането на здравословно тегло е важно. Редовното упражнение, особено основната работа, поддържа коремните и гръбните мускули здрави. Тютюнопушенето застарява на гръбнака, за да се избегне пушенето и вдишването на вторичен дим; Практикуването на добра поза е друг начин за предотвратяване на болката в гърба. Първо, анализирайте стойката си, като стоите с петите си до стената. Вашите телета, бедрата, раменете и гърба на вашите …

Болка и намалена функция, които не са се подобрили след 2 до 4 месеца лечение; Хронична болка в гърба. Изчерпателна рехабилитационна програма се счита за ефективен подход при лечение на хронична болка в долната част на гърба. ; Имаше операция на гърба; Имало едно или повече неуспешни операции на гръбначния стълб и имало болка и намалявало функцията за няколко години.