Тъмни кръгове под очите, когато да се види лекар

Студ. Опитайте студен компрес, две охладени чаени лъжички или чаша замразен грах, увит в мека кърпа, за да намалите временно разширените и обезцветени кръвоносни съдове под очите. Допълнителни възглавници. Издигнете главата си с две или повече възглавници, за да предотвратите подпухналостта, която се развива, когато течностите се поглъщат в долните клепачи. Въпреки че кратките нощи обикновено не причиняват кръгове под очите, липсата на сън ви прави по-бледи и по-кухи, така че сенките и кръговете вече сте станали по-очевидни.

Грижа за себе си

Ако промените в цвета и подуването се появят под едното око и изглежда, че се влошават с течение на времето, говорете с Вашия лекар за първична помощ. Ако искате по-трайно решение, отколкото козметиците и кремовете без рецепта, можете да се обърнете към вашия дерматолог за съвет.

В зависимост от това какво причинява кръговете под очите ви, Вашият лекар може да препоръча кремове за рецепта или комбинация от лечения, за да изтрият или да намалят обезцветяването. Лазерната терапия или химически пилинг може да бъде полезна в някои случаи. Кухините, които причиняват сенки, могат да се изгладят с инжекционни пълнители и операцията може да елиминира подпухналите капачки.

Въпреки това, тъмните кръгове под око обикновено не са медицински проблем и домашните лекарства за тъмни кръгове под очите могат да бъдат всичко, от което се нуждаете, за да се справите с това състояние.

Леките до умерени тъмни кръгове често реагират добре на прости и евтини лечения, като