Стратегии за справяне с проблема, за да се избегне увреждането на бебе – преглед на темата

Грижата за бебе може да бъде трудно и разочароващо понякога. Повечето родители имат периоди, когато се чувстват претоварени, изтощени и изключително разочаровани. Помогнете да управлявате неудовлетвореността и гнева си, като научите здравословни начини да се справите със стреса на грижите за децата. Можете да научите техники, които да ви помогнат да останете в контрола на вашите емоции, когато ежедневните натоварвания се увеличават. Следните стратегии могат да ви помогнат да работите любезно и здравословно с вашето бебе.

За повече информация вижте темите

Научете за развитието на детето, здравето на децата и ефективното и безопасно управление на поведението. Тази информация може да ви помогне да разберете и да се справите с поведението на вашето бебе и променящите се потребности. Обадете се в болницата за информация относно образователните класове за родители или потърсете книги в местната библиотека; Говорете с други родители за начините, по които те се справят с изискванията за грижа за децата; Направете кратки почивки, когато можете. Например, слушайте любимата си музика или правете дихателни упражнения, докато вашето бебе пише; Помолете за помощ, когато имате нужда от време за себе си. Помолете доверени приятели или членове на семейството да се грижат за вашето бебе или да търгуват няколко часа от време на гледане на дете с приятел, който има дете. Ако нямате такъв тип поддръжка, свържете се с вашия здравен специалист или местна болница за организации на общността, които могат да ви помогнат; Разберете, че средното бебе плаче от 1 до 5 часа на всеки 24 часа през първите няколко месеца от живота си. Понякога плачът може да трае от 15 минути на час без очевидна причина. Плачещи върхове около 6 седмици, след това постепенно намалява.

Поставете бебето на безопасно място, като например детско креватче, и отидете в друга стая, ако смятате, че може да загубите контрол и да нараните бебето си. Обадете се на приятел или член на семейството, за да дойде и да ви облекчи за известно време. Можете също да се обадите на гореща телефонна линия, за да обсъдите вашите чувства и да получите незабавна помощ. Например, обадете се на горещата линия на Childhelp на 1-800-4-A-CHILD (1-800-422-4453); Потърсете незабавна помощ от здравен специалист, ако сте разклатили бебето си или ако сте загрижени, че може да навредите на вашето бебе.

Злоупотреба и пренебрегване на деца; Избиране на грижи за деца; Плач, възраст 3 и по-млад; Растеж и развитие, на възраст от 1 до 12 месеца; Растеж и развитие, новородени; Стрес мениджмънт.