Справяне със страничните ефекти на антидепресантите

Депресивни тенденции

Както всяко лекарство, антидепресантите могат да причинят нежелани реакции. Специфичните проблеми варират от наркотици до наркотици – и от човек на човек.

Търсенето на помощ за депресията – и последващо лечение с антидепресанти – е смела и важна първа стъпка по пътя към възстановяването. Но твърде често тези, които предприемат тази стъпка, са изправени пред друг труден проблем: увеличаване на теглото; Експерти твърдят, че за до 25% от хората повечето антидепресантни лекарства – включително популярните SSRI (селективен инхибитор на обратното захващане на серотонина), като Lexapro, Paxil, Prozac и Zoloft – могат да причинят наддаване на тегло от 10 паунда или повече; Това…

Въпреки това е важно да имате предвид, че антидепресантите могат да ви помогнат да се възстановите. Психиатричната асоциация препоръчва хората да продължат да приемат лекарството поне четири до пет месеца след като се възстановят от първия депресивен епизод – за да се намали риска от рецидив. А за хората, които са имали няколко предишни епизода, препоръката често е по-дълга (или понякога дори да продължи безкрайно).

По-нови антидепресанти като SSRIs (Zoloft, Lexapro), SNRIs (Cymbalta, Pristiq, Fetzima) и нови медикаменти като Wellbutrin, Remeron, Viibryd и Brintellix обикновено имат по-малко и по-малко тежки странични ефекти от по-старите лекарства (например трициклични антидепресанти Като Elavil или Tofranil). Нежеланите реакции варират в зависимост от лекарството, но могат да бъдат включени

Други по-сериозни нежелани реакции са редки, но възможни. Антидепресантите са свързани с повишаване на самоубийственото мислене и поведение при деца и юноши. Говорете с Вашия лекар за симптомите, които да се наблюдават по време на възстановяването на депресията.

Някои от по-старите трициклични антидепресанти като Elavil, Pamelor и Tofranil могат да имат силни странични ефекти или да причинят опасни взаимодействия с други лекарства или храни. Те могат да причинят замъглено виждане и умора. Те може да не са безопасни за хора със сърдечни проблеми. Високите дози могат да бъдат токсични и потенциално животозастрашаващи. Поради тези причини трицикличните антидепресанти се използват по-рядко за лечение на депресия.

Инхибиторите на моноаминооксидазата (МАО) като Nardil, Parnate, Marplan и Emsam са сред най-ефективните от всички известни антидепресанти. Но те могат да причинят сериозни взаимодействия с някои храни – като възрастни меса и сирена, ферментирали продукти като соев сос и широки плоски боб – както и други лекарства. Например, те могат да бъдат опасни, когато се комбинират с лекарства като Sudafed (псевдоефедрин), които могат да повишат кръвното налягане и взаимодействията могат да доведат до такива ефекти като високо кръвно налягане, което е потенциално фатално. Те могат да бъдат опасни и с повечето други антидепресанти, които могат да повишат нивата на невротрансмитера серотонин.

Новата поредица от имейли за диагностициране, лечение и преживяване на преяждане

Insomni; Sleepines; Повишена тревога; Гадене или повръщане; Diarrhe; Сексуални проблеми, като забавена еякулация при мъжете и липса на оргазъм в болния; Главоболие; Dizzines; Нарастване или загуба на тегло