Синдром на синдрома на регионална болка

Непрекъснато изгаряне или пулсираща болка, обикновено в ръката, крака, ръката или крака, Чувствителност към допир или студ, Подуване на болезнената област, Промени в температурата на кожата – Понякога кожата ви може да бъде пот, в други случаи може да е студена. Промени в цвета на кожата, които могат да варират от бяло и кръстосано до червено или синьо; Промени в текстурата на кожата, които могат да станат нежни, тънки или блестящи в засегнатата област; Промени в растежа на косата и ноктите; Дискретност, оток и увреждане на мускулите; Спазми, слабост и загуба (атрофия); Намалена способност за придвижване на засегнатата част на тялото

Кога да се види лекар

Признаците и симптомите на синдрома на сложна регионална болка включват

Симптомите могат да се променят във времето и да варират от човек на човек. Най-често настъпват болка, подуване, зачервяване, забележими промени в температурата и свръхчувствителност (особено при студ и докосване).

С течение на времето, засегнатият крайник може да стане студен и блед и да претърпи промени в кожата и ноктите, както и мускулни спазми и стягане. След като се появят тези промени, състоянието често е необратимо.

Сложният синдром на регионалната болка може от време на време да се разпространи от своя източник до друго място в тялото ви, като противоположния крайник. Болката може да се влоши от емоционалния стрес.

При някои хора признаците и симптомите на сложния синдром на регионалната болка изчезват сами. При други симптомите и симптомите могат да продължат от месеци до години. Лечението вероятно ще бъде най-ефективно, когато започне рано в хода на заболяването.

Ако имате постоянна, силна болка, която засяга крайниците и прави докосването или движението на този край изглежда непоносимо, посетете Вашия лекар, за да определите причината. Важно е рано да се лекува сложният синдром на регионалната болка.