Разцепено лечение на небцето след операция – преглед на темата

Тенденции в устната кухина

Децата с цепнатина на небцето са по-податливи от другите деца на определени здравословни или социални проблеми. Те включват

Ще намерите съвети и трикове, както и най-новите новини и изследвания за оралното здраве.

Вие сте в момента

Само 18,5% от много хора в света никога не са оставяли нишки. Вие пропускате по лесен начин да направите голяма разлика в здравето на устата си. Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между зъбите ви и вашите венци. Конецът премахва храната, захваната между зъбите, и премахва бактериите, които се образуват там, преди да се превърне в плака, което може да доведе до възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Опитайте да зърнете само един зъб, за да започнете.

Вие сте едни от 31% от много хора в света, които не консумират ежедневно. Вие пропускате по лесен начин да направите голяма разлика в здравето на устата си. Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между зъбите ви и вашите венци. Честотата на четирите четки за зъби не може да се почисти ефективно между тези тесни пространства. При зъбите се премахват до 80% от фолиото, което затруднява плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Цел още 3 дни!

Вие сте едни от 31% от много хора в света, които не са дневни, но вие сте на път да постигнете положително въздействие върху вашите зъби и венци. Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между зъбите ви и вашите венци. Честотата на четирите четки за зъби не може да се почисти ефективно между тези тесни пространства. При зъбите се премахват до 80% от фолиото, което затруднява плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Цел за всичките 7 дни!

Само 50.5% от много хора в света сарфет дневно, и добре за вас, че сте един от тях! Независимо от това колко добре четкате, плаката все още се образува между зъбите ви и вашите венци. Честотата на четирите четки за зъби не може да се почисти ефективно между тези тесни пространства. При зъбите се премахват до 80% от фолиото, което затруднява плака, което може да причини възпаление на венците (гингивит), кухини и загуба на зъби. Поздравления за добрия си орален здравен навик!

Ще намерите съвети и трикове, както и най-новите новини и изследвания за оралното здраве.

ИЗТОЧНИЦИ

Зъболекарски съюз, Здравни хора 2010 г.

Проблеми с речта; Зъбни проблеми; Проблеми със слуха и инфекции на ушите; Социални проблеми.

Реч терапия. Децата с цепнатина на небцето могат да развият проблеми с говора и да следят речта си през цялата учебна година. Проблемите с говора обикновено се подобряват с терапията, въпреки че в някои случаи е необходима повече операция; Лечение на неравномерни зъби. Децата с цепнатина на небцето често имат проблеми с неравномерни постоянни зъби поради деформирана или малка челюст. Те може да се наложи да носят скоби, за да изправят зъбите си. Често горната челюст трябва да бъде удължена, за да съответства на размера на долната челюст. Костите от бедрото могат да бъдат поставени хирургически в горната челюст, за да се удължи. Лечението на неравномерни зъби се извършва от специалист (ортодонт) или педиатричен (детски) зъболекар; Хирургически ремонт за малък отвор между устата и носа. След първоначалната операция понякога все още съществува малък отвор между устата и носа. Ако тази дупка не бъде ремонтирана, храната или течностите могат да излязат през носа, когато детето яде и пие; Лечение на загуба на слуха. Неблагоприятни слухове, които не са причинени от натрупване на течности или ушни инфекции, могат да възникнат заедно с разцепване на небцето. Децата с разчленено небце, които имат проблеми с говора или четенето, могат да имат загуба на слуха; Лечение на инфекции на синусите и средните уши. Децата с цепнатина на небцето са по-склонни да развият тези видове инфекции, което може да доведе до временна или трайна загуба на слуха. Важно е бързо да се диагностицират и лекуват всички инфекции. Някои деца се нуждаят от тръби, поставени хирургически в ушите (мирингтомия), за да помогнат правилно функцията на средното ухо; Емоционално консултиране. Децата с разчленено небце може да се нуждаят от помощ, за да се справят с чувствата си за дефекта. Възрастните деца и тийнейджъри могат да се възползват от семинари или групова терапия с други, които са на тяхната възраст, които имат подобни проблеми.