Почистване на къща по-бързо: чудесно почистване команди

 Архивира съдържание след 2 години, за да гарантира, че нашите читатели лесно могат да намерят най-своевременно съдържание; За да намерите най-актуалната информация, моля, въведете вашата тема в полето за търсене.

Повечето хора не се наслаждават на почистване на дома, но искат чиста къща. Елиминирането на микробите поддържа семейството по-здравословно – и да се освободите от затрупване може да направи вашата къща по-безопасна и по-приветлива. Номерът е да намерите преки пътища, за да намалите времето за почистване и да увеличите ефективността на почистване. Ето някои бързи и лесни начини да направите къщата си блестяща – за да можете да се измъкнете и да се наслаждавате на останалата част от живота си.

Ние всички имаме своя собствена марка на затрупване – за някои хора това са вестници и списания, за други това е Китай или исторически карти или монети колекции. Каквато и да е твоята бъркотия по избор, изчистването й или поне отрязването й ще направи почистването на домакинствата по-лесна задача.

Организирането на експертна организация Donna Smallin Ви предлага да ходите в дома си и да се опитате да го разгледате обективно, колкото е възможно. “Ако има неща, които рядко използвате и не се нуждаете, се отървете от тях”, казва тя. “Те само заемат място и събират прах.

Ако купчините се състоят от недовършени проекти – документи, които се нуждаят от вашето внимание или покупки, които искате да се върнете – насрочете няколко часа всяка седмица, за да ги намалите. Ако изпълнявате задачите сериозно, като ги планирате в календара си и след това, ще постепенно и систематично намалявате недостатъците си.

Когато изхвърлите или предадете всичко, което можете, сложете бъркотия, с която сте привързани – например стари фотографии или колекцията на баба ми в кутии за съхранение, и ги изхвърлете.

Експертите, с които се консултирахме, са съгласни, че е по-ефективно да се грижат за почистване на работните места, докато се появяват, вместо да ги отлагат до почистване.

Поддръжката е ключът “, казва Кимбърли Бейър, професионален организатор със седалище в района на залива Сан Франциско.” Ако почиствате докато вървите, няма да завършите с преобладаващо почистване в края на седмицата.

Smallin се съгласява. “Почиствайте бъркотията, докато ги правите”, казва тя. “Пастата за зъби в мивката е лесно да се избърсва веднага след като се появи. И разливането на тезгяха ще бъде много по-трудно за почистване – буквално – ако ги оставиш за по-късно.

Smallin, който е написал осем книги за почистване и организиране, също се застъпва за мерки за предотвратяване, като например използването на чистачка върху стъклени душове и стени всеки път, когато използвате душ. “Много по-лесно е да се вземат 30 секунди всеки ден, отколкото да се почистват водни петна, след като са сухи”, посочва тя.