Описанието на далбабанцин (венозна път) и търговските наименования

Инжектирането на далбананцин се използва за лечение на остри бактериални инфекции на кожата и кожната структура (ABSSSI) при възрастни. Той принадлежи към семейството лекарства, наречени антибиотици. Далбабанин действа като убива бактерии или предотвратява растежа им. Dalbavancin няма да работи за настинки, грип или други вирусни инфекции.

Това лекарство трябва да се прилага само или под прякото наблюдение на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите от инжектирането на далбаланцин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Прах за разтвор

Съответните проучвания, извършени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на инжектирането на далбаванцин при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да получат нежелани странични ефекти и бъбречни проблеми, свързани с възрастта, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, получаващи инжектиране на далбаванцин.

алергии

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Педиатрична

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Гериатрична

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

бременност

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Други взаимодействия

Медицинска сестра или друг обучен здравен специалист ще Ви даде това лекарство в болница. Това лекарство се дава чрез игла, поставена в една от вените ви. Лекарството трябва да се инжектира бавно, така че вашият IV тръба трябва да остане на място за 30 минути.

Други медицински проблеми

За да изчистите напълно инфекцията си, трябва да Ви се дава далбаванцин за цялото време на лечение, дори ако се почувствате по-добре след няколко дни. Също така, това лекарство работи най-добре, когато има постоянно количество в кръвта. За да се поддържа постоянна сума, далбанцин трябва да се прилага редовно.

Вашият лекар ще провери внимателно напредъка ви, докато приемате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително кожни реакции и анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Кажете на лекаря си веднага, ако имате обрив, сърбеж, затруднено дишане, проблеми с гълтането или оток на ръцете, лицето или устата, докато използвате това лекарство.

Това лекарство може да предизвика реакции, свързани с инфузията. Това може да бъде животозастрашаващо и да изисква незабавно медицинско обслужване. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако започнете да страдате от кашлица, затруднено преглъщане, замаяност, сърдечен ритъм, затруднено дишане, подуване на лицето или ръцете, треска, студени тръпки, сърбеж или уртикария или усещане за топлина или зачервяване на горната част на тялото Докато приемате това лекарство.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате болка или нежност в горния стомах, бледо изпражнения, тъмна урина, загуба на апетит, гадене, повръщане или жълти очи или кожа. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

Това лекарство може да причини диария, а в някои случаи може да е тежко. Може да се появи след 2 месеца или повече след спиране на употребата на това лекарство. Не приемайте лекарства за лечение на диария, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Ако имате някакви въпроси или ако лека диария продължава или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.