Общи проблеми с косата: попитайте специалистите по здравето на косата

Никол Роджърс: Дали загубата на коса е свързана или не зависи от това колко бързо отслабвате. Ако сте катастрофа диета или използване на диета диета за бърза загуба на тегло, може да има наистина калориен дефицит, който се превежда за косопад. Препоръчвам да губите тегло бавно и по контролиран начин (1 паунд на седмица) и не забравяйте да поддържате добро хранене, докато сте на диета.

Роджърс: За да разбера това, първо погледнете какъв вид продукти за коса, които използвате. Някои шампоани могат да бъдат сурови или сухи за скалпа. Опитайте да преминете към шампоан, който се предлага на пазара за суха коса или за коса, която твърди, че добавя влага към косата ви. Ако това не помогне, може да се наложи да видите местния дерматолог, който да изследва скалпа ви за псориазис, себорея или друга форма на дерматит на скалпа. Може да е необходима биопсия, за да разберем напълно какво се случва.

Роджърс: На първо място, локално измиване с бензоил пероксид може да помогне да се предотврати залепването на клетките на кожата ви, което може да допринесе за образуването на врастнали косми. На второ място, локализираният кремообразен ретинол може да ви помогне да увеличите скоростта на обръщане на клетките на кожата си. Това отстранява изпъкналите, неесенциални кожни клетки и нормализира подлежащите кожни клетки, за да се предотврати врастването на космите.

Роджърс: Ако имате напълно кръгли или овални форми на косопад и сте здрави иначе, може да имате автоимунна форма на косопад, наречена алопеция ареата. Това е нещо, с което се лекуваме с инжекции от противовъзпалителни лекарства за стероиди. Ако видите местния дерматолог, той / тя може да ви диагностицира и лекува. В противен случай можете да приложите течен стероиден крем върху скалпа. Много аптеки носят локален крем хидрокортизон, който можете да закупите без рецепта. Ако имате алопеция ареата, знайте, че това състояние също може да намалее и косата ви може да се възстанови по всяко време, без каквото и да било лечение.

Роджърс: Обърнете внимание на реакцията на кожата ви на някой от продуктите за стилизиране, които може да използвате. Дали зацапването започва веднага след нанасянето на гел, лак за коса или цвят на косата на косата си? Ако е така, тогава със сигурност искате да избегнете каквото и да е продукт, предизвикващ дразнене. Ако това не е така, вижте местния дерматолог за оценка. Много хора със зачервяване и изгаряне на бузите поради розацея изпитват изгаряне или дразнене на скалпа. В този случай може да се възползвате от приемането на перорален доксициклин, антибиотик с противовъзпалителни свойства.

Роджърс: Изглежда, че описваш прекалената обработка от употребата на химически релаксатори. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да спрете да използвате напълно релаксаторите или да простирате повторното им използване до не по-малко от веднъж на 12 седмици. Може да се възползвате и от стероидни инжекции (триамцинолон) под скалпа, за да намалите възпалението, което е резултат от прекомерното третиране.

Роджърс: Най-вероятно това е или алопеция ареата, която е автоимунна форма на косопад, или тинеолитик, който е локализирана гъбична инфекция, засягаща космените фоликули. Дерматологът може да помогне за диагностициране и лечение на някое от тези състояния.

Роджърс: Може да опитате шампоан за пърхот. Ако това не помогне, върнете се до Вашия лекар за локално стероидно решение, което може да помогне за намаляване на сърбежа.

Роджърс: Може да развивате косопад на женски модел или андрогенетична алопеция. Ако не се лекува, това може да бъде хронично прогресивно състояние. Може да се възползвате от използването на локално миноксидил, което увеличава времето, през което космените фоликули са в активно развиваща се фаза и увеличават дебелината на косата ви. Можете да получите това без рецепта без рецепта. И трябва да позволите пълноценно използване на 3-6 месеца, за да видите разликата.

Роджърс: Единственото реално решение за разделените краища е да ги отрежете. След това можете да използвате стилизиращи продукти, които съдържат силикон или диметикон, за да покриете и защитите кожната кожичка. Придвижване напред, не забравяйте да минимизирате увреждането на косата, като избягвате прекомерна употреба на топлина, релаксатори или други потенциално вредни химикали.

Роджърс: Миноксидилът е активната съставка в Rogaine. Концентрацията на миноксидил в мъжкия продукт е 5% и 2% в женския продукт. Теоретично, жените могат да използват мъжкия продукт веднъж дневно, отколкото да използват женската версия два пъти на ден. Въпреки това има по-голям шанс за развиване на подобрена коса на лицето по страните на бузата, когато жените използват формула с по-висока якост.

Роджърс: Нормално е косата ти да има някакво изливане, особено когато я гребеш или чешнеш. Не бих се притеснявал, ако не забележите отделни области на загуба на коса по скалпа или ще видите дифузно изтъняване в горната част на скалпа или другаде.

Роджърс: Изглежда има известна наука зад тези устройства за ниско ниво на светлинна терапия (LLLT). Но никой не знае точно как работят или ако светлината наистина може да увеличи растежа на косата. Препоръчвам да използвате тези лазери само след като моите пациенти са изчерпали други възможности. И ви предупреждавам да не харчите хиляди долари за това лечение, тъй като данните все още са много ограничени.

Роджърс: Възрастните хора обикновено имат по-малко себум или петролно производство на нивото на космените фоликули. Това означава, че те имат по-малко мазна коса и вероятно няма да се налага да се мият толкова често.

Роджърс: Никой не знае какво ще причини косата да излезе от блондинка до по-тъмен цвят. Сивата коса е резултат от загуба на функция на меланоцитите или пигментно-произвеждащите клетки, намиращи се в космения фоликул.

Роджърс: Някои специалисти по косата използват мезотерапия, която е инжектирането на финастерид или миноксидил директно в скалпа, за да се увеличи растежа на косата. Въпреки това, проучвания не показват, че това работи по-добре от традиционното орално или локално приложение на финастерид или миноксидил.

Роджърс: За съжаление, ние не сме идентифицирали добавки, които наистина помагат за намаляване на изтъняването на косата. Докато имате здравословна, добре закръглена диета с много протеини, зеленчуци и желязо, трябва да увеличите потенциала си за растеж на косата. Имайте предвид, че високите дози от някои добавки, включително витамин А, всъщност могат да причинят загуба на коса.

Роджърс: Може да имате локализиран фоликулит или бактериална инфекция на космените фоликули. Трябва да посетите местния дерматолог за оценка. Опитайте се да не избирате между двата вида, тъй като това ще влоши ситуацията.

Джим Шоу, стилист: Не. Просто се уверете, че шампоан и състояние, защото гелове могат да се натрупват на косата и да го накара да изглежда и да се чувстват сухи, ако не са правилно шампоан.

Шоу: Резултатът зависи от желанието му да се грижи за косата му. Но има няколко стила, от които може да избира. Препоръчвам му да отиде в най-добрия салон в своя район и да се консултира със стилист, който има опит с косата на мъжа.

Шоу: Препоръчвам да използваме нетоксични, сертифицирани по USDA биологични продукти, специално продукти за грижа за косата, които не съдържат сулфати, парабени, силикон, минерално масло и синтетични продукти. Има продукти за грижа за косата, достъпни за обществеността, които се състоят предимно от хранителни съставки. Проучете и търсете продукти за нуждите на вашия вид коса и стил.

Шоу: Трудно е да се каже, без да се види състоянието на косата на дъщеря ти. Но уверете се, че тя вижда професионалист, когато се подготвя за следващото лечение, някой, който е квалифициран да умело оценява състоянието на косата си, преди да я изправи отново. Не трябва да има проблем с използването на желязото за момента. Но в бъдеще тя трябва да използва без мирис шампоани и балсами, след като претърпи японския процес за изправяне на косата, за да удължи ефекта от лечението.

Шоу: Препоръчвам да използваме нетоксични, сертифицирани по USDA биологични продукти, особено антифризи, шампоани и балсами, които не съдържат сулфати, парабени, силикон, минерално масло и синтетика. Ще бъдете изумени колко страхотни са тези продукти за вашата коса. Но направете проучването си и търсете продукти за нуждите на вашия тип коса и стил, както и тези, които имат най-голямо смисъл за вашия бюджет.

Шоу: Препоръчвам да спестите парите, които харчите за косата, или каквото и да било друго, което наистина можете да направите без да използвате и да я използвате за посещение в салона. Грижата за себе си и подобряването на имиджа ви е безценен. И има много салони, които ще искат да помогнат. Но направете първо вашите изследвания на салоните във вашия район.

Шоу: Много хора имат същата реакция на цвета на косата, който имате. И има десетки продуктови линии за оцветяване на косата, от които можете да избирате.

Препоръчвам ви да направите тест за скалп, като използвате новите продукти, които искате да опитате първо върху малка част от косата си. Гледайте това място, за да видите дали имате реакция към продукта. Уверете се, че записвате точните цветове и марки, които опитвате, за да можете да дадете на стилиста ви по-добро разбиране за вашето състояние. Не драскайте и не драскайте скалпа си преди да посетите стилист или цветист. Драскането и изтриването могат да доведат до значително дразнене.

Шоу: Бих казал, че стойте далеч от пепелни цветове, като пепеляви блондинки или кафяви пепели. Но по-светлите кафяви косъмчета могат да допълнят косата със зрели коси. Уверете се, че използвате продукт, който осигурява много блясък на вашата коса. Също така препоръчвам да се придържате близо до естествения си цвят и да добавите някои меки акценти около лицето ви.

Шоу: Препоръчвам да използвам нетоксичен, сертифициран по USDA органичен шампоан и балсам за всички мои клиенти. Ако дължината на косата ви е средна или дълга, напръскайте косата си с омекотяващ кондиционер, преди да го направите. Също така използвам термозащитен спрей, когато оформям косата на клиентите си. Тази комбинация от продукти може да осигури блясък и влага на косата ви, без да я претегля.

Благодарим Ви, че се присъединихте към нас, за да попитате специалистите по здравето на косата. Не забравяйте да влезете в сряда, 21 декември, в 13:00 часа. ЕТ, когато обсъждаме сивата коса и изтъняване на космите. Регистрирайте се, ако искате деня преди събитието да бъде напомнено за имейл.

SOURCE

16 ноември 2011 г., Общи проблеми с косата: Попитайте специалистите по здравето на косата, стилист Джим Шоу и дерматолог Никол Роджърс.

Изразените в този раздел мнения са само на специалиста и специалиста. Те не отразяват мненията и не са прегледани от лекар или член на редакционния екип за точност, баланс или обективност. Не е заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Никога не забавяйте или пренебрегвайте търсенето на професионални медицински съвети от Вашия лекар или друг квалифициран медицински специалист поради нещо, което сте прочели.

 Не одобрява конкретен продукт, услуга или лечение. Ако смятате, че имате спешна медицинска помощ, обадете се на Вашия лекар или наберете 911 незабавно.