Нови готини фитнес уреди и технологии

Дженифър Робинсън, М; На 29 ноември 2015 г.

Това е шир; Това е лента за глава – не! Това е вашият нов тренировъчен инструмент за фитнес. Носещите устройства събират лични данни от всякакъв вид и са част от търсенето на “здравеопазването навсякъде”. Така че се пригответе. Непрекъснато развиващите се високотехнологични продукти са тук за вашите нужди от фитнес.

Ако сте били развълнувани за ризи и чорапи, които изтриват пот, вие ще обичате това. Тези основи на гардероба получават фитнес грим.

Сензорите Sensory Fitness (пране!) На Sensory Fitness пренасят данни на аплет, който изпраща информация в реално време към приложение за смартфони. Това означава, че можете да промените скоростта, разстоянието и ритъма в момента.

Тя дори определя как разпределяте теглото на краката си въз основа на вашите стъпки. Високотехнологичните чорапи имат за цел да установят дали вашият стил на бягане може да доведе до нараняване. Тогава приложението ви кара да се подобрявате.

Ризата Hexoskin и ризата OMsignal също са натоварени със сензори. Не очаквайте скучна стара информация за сърдечната честота тук!

С ритници, които не съдържат ленти, те също така поддържат раздели на дишането и нивата на стрес. Освен това те имат сензори за движение, които следят стъпките, ритъма и позицията на съня.

Hexoskin изглежда особено насочен към спортистите, които могат да споделят данни с треньор и да подобрят скоростта и производителността.

OMsignal може да споделя информация за стреса сред хората, които са свързани помежду си.

Перото за пъпеш е “устройство за четене на ум”. Bluetooth свързва лентата за глава с мобилно приложение, което използва мозъчните вълни на ЕЕГ – начин да се измери електрическата активност на мозъка ви. Защо? Да ви уведомим колко добре се фокусирате. Ако сте заличени навън, това предполага как да се върнете на пистата. Можете да го използвате, когато бягате или изучавате, или (глътка!), Слушайки партньора си.

Ушните пъпки не са само за слушане. В скоро време ще се появи нова порода ухо. Той събира данни за здравето, докато сте заглушили любимата си мелодия или сте наваксали този куп аудиокниги.

Слушалките iriverOn използват технологията Valencell PowerTek, която измерва сърдечната честота, нивото на аеробно фитнес, скоростта, разстоянието и изгорените калории – след това изпраща данните през Bluetooth към вашия смартфон.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …