Лечими ракови заболявания: простата, щитовидната жлеза, тестисите, меланома, гърдата

Няма гаранции, когато става въпрос за възстановяване на рак. Но лекарите имат по-голям успех при откриването и лечението на някои видове болести, отколкото други. Някои бавно започват да използват друга дума “С” за рак: “лекувайте.

Честота и смъртност; Прогнозирани нови случаи и смъртни случаи от рак на вагиналния (и друг генитален) рак в Съединените щати през 2014 г .: [1; Нови случаи: 3,170; Смърт: 880; Карциномите на вагината са необичайни тумори, включващи около 1% от раковите заболявания, възникващи в женската генитална система [1,2; Ранните тумори често са лечими с локални терапии за мода, но няма стандартно лечение с доказана ефикасност за метастатично заболяване. Голяма част (30% -50%) от жените с …

Този показател не означава, че не можете да умрете от рак или дори да не го имате в тялото си, но това е добър знак.

Ето пет случая на рак, при които има по-голяма надежда за възстановяване.

Хората живи 5 години след диагностицирането: почти 100%

Какво прави шансовете за възстановяване добре? Много тумори на простатата растат бавно или изобщо не. Когато това се случи, те не са достатъчно вредни, за да се нуждаят от лечение. Много мъже с тези видове тумори могат да живеят години без проблеми. Те често умират от нещо различно от рака.

Кога е лек по-малко вероятно? Когато се разпространява ракът (наречен метастазен рак), това е много по-трудно за лечение. Малък процент от раковите заболявания на простатата могат да се придвижат бързо до отдалечени части на тялото. Когато това се случи, само 28% от мъжете живеят 5 години след като са диагностицирани. Добрата новина е, че лекарите обикновено улавят повечето рак на простатата рано, преди да се разпространят.

Осигурява ли скринингът? Има два основни начина да се провери за рак на простатата. Единият е дигиталният ректален преглед, когато вашият лекар проверява в дъното ви с пръст с ръкавици. Втората е кръвен тест, наречен PSA тест, който измерва нивата на протеин, който често е по-висок при мъжете с рак на простатата. PSA може да се изкачи по причини, различни от рак на простатата, така че някои медицински групи казват, че мъжете, които имат нормален риск от заболяването, не трябва да получат теста. Говорете с Вашия лекар дали имате нужда от тестване. Винаги го уведомявайте, ако забележите проблеми, като неприятности или пекане. Те могат да бъдат симптоми на рак или други проблеми с простатата.