Кортизорин tc

Използва се за Cortisporin TC

Терапевтичен клас: анти-инфекциозна / противовъзпалителна комбинация

Фармакологичен клас: хидрокортизон

Химически клас: неомицин

Комбинацията на колистин, неомицин и хидрокортизон се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на комбинация колистин, неомицин и хидрокортизон при деца с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при деца, отколкото при възрастни.

Преди да използвате Cortisporin TC

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при младите възрастни. Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на комбинация колистин, неомицин и хидрокортизон при пациенти в напреднала възраст с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора, отколкото при по-младите.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, които съдържат колистин, неомицин, тонзониум и хидрокортизон. Той може да не е специфичен за Cortisporin TC. Моля, прочетете внимателно.

Преди да приложите това лекарство, почистете добре ушния канал и го изсушете със стерилен апликатор за памук.

Можете да затоплите капките за уши до телесна температура (37 ° C или 98,6 ° F), но не по-висока, като държите бутилката в ръката си за няколко минути, преди да я приложите. Ако това лекарство стане твърде топло, то може да се разпадне и да не работи правилно.

За да приложите това лекарство

За да запазите лекарството възможно най-малко, не докосвайте капкомера на никаква повърхност (включително ухото). Също така, пазете контейнера плътно затворен.

Не използвайте това лекарство повече от 10 дни, освен ако Вашият лекар не е предписал друго.

За да изчистите напълно инфекцията си, продължете да използвате това лекарство за цялото време на лечение, дори симптомите да започнат да се изясняват след няколко дни. Ако престанете да прилагате това лекарство твърде рано, симптомите Ви може да се появят отново. Не пропускайте никакви дози.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Правилно Използване на колистин, неомицин, тонзониум и хидрокортизон

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на 1 седмица или ако се влошат, консултирайте се незабавно с Вашия лекар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на Cortisporin TC

Достъпност само за Rx

Бременност Категория N Не е класифициран

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Хроничен отит от медиите Coly-Mycin S

Отит Медия амоксицилин, азитромицин, Augmentin, cephalexin, Bactrim, Keflex

Остър отит Външен ципрофлоксацин, дексаметазон офталмичен, бензокаин октил, Maxidex

Cortisporin TC нежелани реакции

Кортипорин-ТС (колистин сулфат / хидрокортизон / неомицин / тонзониев бромид)

Отит Externa Ciprodex, Кортиспорин Отик, цефтазидим, бензокаин, оцетна киселина, Фортаз

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Cortisporin-TC, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.