Колхицин (орален път) правилна употреба

Дозирането

Пропусната доза

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го вземайте повече, не вземайте повече от него и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Не променяйте дозата си или преустановете употребата на това лекарство, без първо да се консултирате с Вашия лекар.

Това лекарство трябва да е снабдено с лекарствен наръчник. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Може да приемате това лекарство със или без храна.

При пациенти, приемащи редовно малки количества колхицин (превантивно лечение)

При пациенти, приемащи големи количества колхицин, само когато е необходимо да се облекчи атаката

съхранение

Продължете да използвате това лекарство за цялото време за лечение, дори ако се чувствате по-добре след първите няколко дози.

Грейпфрутите и сокът от грейпфрут може да увеличат ефектите на колхицин чрез увеличаване на количеството на това лекарство в тялото ви. Не трябва да ядете грейпфрут или да пиете сок от грейпфрут, докато приемате това лекарство.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.