Колоездене за начинаещи

Колоезденето е истински ободряващо и освободително преживяване, което се радва на хората от всички възрасти и от всички сфери на живота.

Независимо дали пътувате на колоездене до работа, в училище, в магазините или просто за забавление, скромният велосипед е лесен начин да станете по-активни.

Редовното колоездене може да намали риска от хронични заболявания като сърдечни заболявания, диабет тип 2 и инсулт. Тя също така може да увеличи настроението ви и да поддържа вашето тегло под контрол.

Това ръководство е предназначено да направи колоезденето безопасно и приятно преживяване за начинаещи и да Ви даде съвети за това, да останете мотивирани.

Преди да започнеш

За повечето хора колоезденето е безопасна и ефективна форма на упражнения. Ако имате някакви опасения за здравето или съществуващ медицински проблем, консултирайте се с Вашия лекар, преди да започнете.

За кратки пътувания всеки добър мотор ще работи. Може да имате стар 10-скоростен състезател, мотор за пазаруване или изгоден планински велосипед, който можете да използвате.

Ако купувате велосипед втора употреба или имате стар мотор, който събира прах, помислете дали да го ремонтирате в специализиран магазин за велосипеди, за да сте сигурни, че е на път да бъдете полезни.

Ако купувате нов мотор, има много модели, от които можете да избирате. Хибридите, пътните велосипеди и планинските велосипеди са най-популярни.

Специализиран магазин за велосипеди ще ви посъветва за правилния размер на рамката и ще Ви помогне да изберете велосипед, който да отговаря на Вашия бюджет и вида на велосипеда, който искате да правите.

Разберете дали вашето работно място работи с цикъл за работа. Това е по-достъпен начин за закупуване на ново оборудване за велосипеди и безопасност.

Велосипед безопасно

Налице са много велосипеди за хора с увреждания. Двамата основни доставчици на специализирани велосипеди са Wheels for All и CTC.

Ако не сте се запътили много преди това или не сте навика да карате колоездене, открийте си свободна от движение зона, която да започнете, като вашия местен парк.

Практикувайте ездата с една ръка, за да можете да сигнализирате ръчно и да се насладите удобно на двете рамене, за да подобрите визуалното си съзнание.

За да научите как да цикъла с увереност, вижте тренировките на CTC или Bikeability за информация относно схеми за обучение, някои от които са безплатни.

Преди да започнете да карате колоездене в движение, проверете кода на автомагистрала за актуални правила и правила за велосипедисти.

Да останеш мотивиран

За ползите за здравето възрастни и възрастни хора трябва да правят поне 2 часа и 30 минути (150 минути) с умерена активност всяка седмица.

Децата и младите хора трябва да правят поне един час (60 минути) умерена до интензивна активност всеки ден.

30-минутно пътуване, където дишането ви е по-бързо и по-дълбоко, ще се брои за препоръчваната седмична цел за активност.

Ако току-що започвате, вземете го бавно и увеличете постепенно цикъла. Всяко подобрение на това, което в момента правите, е полезно.

Направете го навик: Най-лесният начин да се уверите, че редовно се движите, е да използвате вашия мотор като средство за ежедневен транспорт. Разработете маршрутите си на уеб сайта на Sustrans, плана за пътуване с цикъл на пътуването на Transport Direct или Cycle Streets. Ако искате някоя компания да се разхождате с велосипед, независимо дали става дума за работа или просто за забавление, намерете колоездещ приятел с помощта на BikeBUDi. Безплатното приложение “Bike Hub” iPhone намира най-бързите или най-безшумни маршрути за велосипеди, по пътища или по велоалеи. Той също така намира най-близките магазини за велосипеди.

Цикъл за работа: Командироването с велосипед е евтино, зелено и един от най-лесните начини да се побереш в тренировката си. Разработете маршрута си за работа, като използвате Sustrans или се свържете с местния съвет за безплатни велосипедни карти. Транспортът за Лондон има интерактивен планиране на пътешествия по цикъл и безплатни местни велосипедни карти

Цикъл на училище: Ездата на училище е чудесен начин да накара децата да станат по-активни. Колоезденето има много предимства за децата, като подобрено здраве, увереност и концентрация. Родителите може да искат да съпътстват по-малките деца, което го прави добър начин за възрастните да се качат на велосипед.

Смесете го; Има много чудесни места за придвижване в градовете и в провинцията. Колоезденето е идеален начин за приятели и семейства да изследват квартала си и извън него. Sustrans има безплатни информационни пакети за колоезденето във вашия регион.

Присъединете се към колоездене; От благотворителни разходки до паркове, подписването на велосипед е чудесен начин да останете мотивирани и да се насладите на великото изложение навън. Намерете колоездене близо до вас, използвайки търсенето на събития от Bike Hub или Sky Ride.

30/06 /

Колоезденето стана все по-популярно, но стана ли и по-опасно? Навлизаме в доказателствата за безопасността на цикъла

Колоезденето има много ползи за здравето, но е важно да сте сигурни, когато сте на път

Анализ на новини: Специален доклад за безопасност на велосипеда

Почистване на веригата, затягане на спирачките, проверка на гуми и други лесни съвети за поддръжката на велосипеди

Разберете как редовното колоездене може да ви помогне да отслабнете и да подобрите здравето си, плюс съвети за безопасност по пътищата

Съвети за безопасност при колоездене

Стъпка по стъпка насоки за спорт и упражнения, които да ви помогнат да станете по-активни и да останете мотивирани

Увеличете здравето и фитнес със забавни и практични идеи, за да станете активни и да подобрите общото си здраве

 Има много практически съвети и съвети за цялото семейство, за да стане активно и здравословно на велосипеди.

Топ 10 съвети за поддръжка на велосипеди

Ползите от колоезденето

Намерете спорта, който е подходящ за вас

Упражнение: да започнете

Здраве и фитнес

Колоездене забавно за цялото семейство