Коагулационен фактор ix рекомбинантен (интравенозен път) описание и търговски марки

Коагулационен фактор IX, рекомбинантната инжекция се използва за контролиране на епизодите на кървене и предотвратяване на кървене по време на операция при пациенти с хемофилия В (вродена дефицит на фактор IX).

Фактор IX е протеин, който се произвежда естествено в организма. Rixubis ™ е произведен от човека протеин, произведен за репликиране на естествения фактор IX в организма. Той се използва за спиране на кървенето, като помага на кръвта да се съсирва при пациенти с хемофилия В.

Това лекарство трябва да се дава само от или под наблюдението на Вашия лекар или друг медицински специалист.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Прах за разтвор

Съответните проучвания, извършени досега, не са показали специфични за педиатричната възраст проблеми, които биха ограничили полезността на Rixubis ™ при деца.

алергии

Въпреки че в гериатричната популация не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на Rixubis ™, към днешна дата не са документирани специфични за гериатрични проблеми.

Педиатрична

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Гериатрична

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

бременност

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Други взаимодействия

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Други медицински проблеми

Лекар или друг обучен медицински специалист ще ви даде това лекарство или Вашето дете. Може също да сте обучени да прилагате това лекарство сами. Това лекарство се дава чрез игла, поставена в една от вените ви.

Това лекарство се предлага с листовка за пациента. Много е важно да прочетете и разберете тази информация. Не забравяйте да попитате Вашия лекар за всичко, което не разбирате.

Много важно е Вашият лекар да ви провери внимателно, докато вие или Вашето дете приемате това лекарство, за да сте сигурни, че той работи правилно. Необходими са кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Уведомете незабавно Вашия лекар или медицинска сестра, ако Вие или Вашето дете имате обрив, сърбеж на кожата, затруднено преглъщане, замаяност, сърцебиене, замайване или припадък, безпокойство, затруднено дишане, подуване на лицето, ръцете, езика или гърлото, Или болка в гърдите, след като приемете лекарството.

Това лекарство може да увеличи шанса Ви да имате проблеми със съсирването на кръвта. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате внезапно или тежко главоболие, проблеми с визията или речта, болка в гърдите, недостиг на въздух или скованост или слабост, докато приемате това лекарство.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако вие или Вашето дете започнете да имате проблеми с кръвообращението, особено ако това лекарство е работило добре за вас преди това.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.