Клотримазол лигавична мембрана, перорално

Терапевтичен клас: противогъбично

Употреба За клотримазол

Химически клас: Имидазол

Клотримазол се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За клотримазол трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към клотримазол или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Въпреки че не е доказано, че клотримазол причинява различни нежелани реакции или проблеми при деца, отколкото при възрастни, не трябва да се прилага при деца на възраст под 3 години, тъй като може да са прекалено млади, за да използват безопасно подсладените таблетки.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при младите възрастни. Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на таблетки клотримазол при пациенти в старческа възраст с употреба в други възрастови групи, не се очаква клотримазол да предизвика различни странични ефекти или проблеми при по-възрастни хора, отколкото при по-младите възрастни.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате клотримазол

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате клотримазол, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на клотримазол с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на клотримазол. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на клотримазол. Уверете се, че информирате Вашия лекар, ако имате следните медицински състояния

Клотримазоловите таблетки трябва да се държат в устата и да се оставят да се разтварят бавно и напълно. Това може да отнеме от 15 до 30 минути. Поглъщайте слюнката през това време. Не дъвчете таблетките или ги поглъщайте цели.

Не давайте таблетки с клотримазол на кърмачета или деца под 3-годишна възраст. Възможно е да са твърде млади, за да използват безопасно подсладените таблетки.

За да изчистите напълно инфекцията си, е много важно да продължите да използвате клотримазол за цялото време на лечение, дори симптомите да започнат да се изясняват след няколко дни. Тъй като гъбичните инфекции могат да бъдат много бавни, може да се наложи да продължите да използвате клотримазол всеки ден в продължение на две седмици или повече. Ако спрете употребата на клотримазол твърде рано, симптомите могат да се появят отново. Не пропускайте никакви дози.

Дозата на клотримазола ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози клотримазол. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза клотримазол, приемете я възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на 1 седмица или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Забележка: Някои от нежеланите реакции, като коремни или стомашни спазми или болка или диария, обикновено се появяват само когато лекарството се поглъща

Правилно използване на клотримазол

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Перорална торта флуконазол, нистатин, клотримазол, дифлукан, ацидофилус, миконазол, лактобацилус ацидофилус, итраконазол, амфотерицин b, амфоцин, споранон, микостатин, Mycelex Troche, позаконазол, Florajen, Noxafil, Flora-Q, Fungizone, Bacid, Onmel, Oravig

Предпазни мерки при употребата на клотримазол

Клотримазол Нежелани лекарствени реакции

клотримазол