Клеоцин: индикации, нежелани реакции, предупреждения

Клеоцин се използва за

Рядко се наблюдават тежки, рядко фатални, чревни проблеми, които могат да възникнат след употреба на Cleocin. Консултирайте се с Вашия лекар веднага, ако развиете персистираща диария, болка в стомаха или кръв или слуз в изпражненията. Тези симптоми могат да се проявят седмици след спиране на употребата на Cleocin. Не използвайте продукти против диария или лекарства против наркотична болка, ако имате тези симптоми. Тези продукти могат да влошат симптомите. Вашият лекар ще ви наблюдава внимателно, докато използвате Cleocin.

Клиоцин е антибиотик на линкомицин. Клиоцин убива чувствителните бактерии, като спира производството на основни протеини, необходими на бактериите, за да оцелеят.

Свържете се незабавно с Вашия лекар или медицински специалист, ако някое от тях се отнася за Вас.

НЕ използвайте Cleocin, ако

Някои медицински състояния могат да взаимодействат с Cleocin. Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви медицински състояния, особено ако някое от изброените по-долу се отнася за Вас

Някои лекарства могат да взаимодействат с Cleocin. Уведомете Вашия лекар, ако приемате други лекарства, особено някои от изброените по-долу

Това може да не е пълен списък на всички взаимодействия, които могат да възникнат. Попитайте Вашия лекар, ако Cleocin може да взаимодейства с други лекарства, които приемате. Проверете при вашия доставчик на здравни грижи, преди да започнете, спрете или променете дозата на което и да е лекарство.

Използвайте Cleocin според указанията на Вашия лекар. Проверете етикета на лекарството за точни указания за дозиране.

Преди да използвате Cleocin

Посъветвайте се с Вашия доставчик на здравни грижи за всякакви въпроси, които може да имате относно използването на Cleocin.

Всички лекарства могат да причинят нежелани реакции, но много хора нямат никакви или незначителни странични ефекти. Консултирайте се с Вашия лекар, ако някоя от тези най-често срещани нежелани лекарствени реакции се запази или стане притеснителна

Мека диария; гадене; повръщане.

Тежки алергични реакции (обрив, уртикария, сърбеж, затруднено дишане, стягане в гърдите, подуване на устата, лицето, устните или езика); Кървави или застояли изпражнения; Намалено уриниране; Болки в ставите или подуване; Тежка или персистираща диария; Тежки стомашни спазми или болка; Необичайно вагинално отделяне, сърбеж или миризма; Пожълтяване на кожата или очите.

Това не е пълен списък на всички нежелани реакции, които могат да възникнат. Ако имате въпроси относно нежеланите реакции, свържете се с вашия доставчик на здравни услуги. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. За да съобщите за нежеланите ефекти на съответната агенция, моля, прочетете Ръководството за докладване на проблеми на правителството.

Свържете се с 222-1222 (Американската асоциация на центровете за контрол на отравянията), вашия локален център за отравяния или спешното отделение незабавно.

Съхранявайте Cleocin при стайна температура, между 68 и 77 градуса по Целзий (20 до 25 градуса по Целзий) в плътно затворен контейнер. Съхранявайте далеч от топлина, влага и светлина. Не съхранявайте в банята. Пазете Cleocin далеч от деца и далеч от домашни любимци.

Тази информация не трябва да се използва, за да се реши дали да се приема или не Клиоцин или друго лекарство. Само вашият доставчик на здравни услуги има познания и обучение, за да реши кои лекарства са подходящи за Вас. Тази информация не одобрява каквото и да е лекарство като безопасно, ефективно или одобрено за лечение на всеки пациент или здравословно състояние. Това е само кратко обобщение на общата информация за Cleocin. Той не включва цялата информация за възможните употреби, указания, предупреждения, предпазни мерки, взаимодействия, нежелани ефекти или рискове, които могат да се отнасят за Cleocin. Тази информация не е специфична медицинска помощ и не замества информацията, която получавате от вашия доставчик на здравни услуги. Трябва да поговорите с вашия доставчик на здравни услуги за пълна информация за рисковете и ползите от употребата на Cleocin.

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Бактериална инфекция ципрофлоксацин, амоксицилин, доксициклин, азитромицин, метронидазол, авгментин

Инфекция на кожата или меките тъкани ципрофлоксацин, амоксицилин, доксициклин, азитромицин, метронидазол, авгментин

Синузит преднизон, ципрофлоксацин, амоксицилин, азитромицин, авгментин, клиндамицин

Бактериален вагинит метронидазол, клиндамицин, тинидазол, MetroGel-вагинален

Как да използвате Cleocin

Важна информация за безопасността

Възможни нежелани реакции на Cleocin

Ако е подозирано OVERDOSE

Главна информация

Клиоцин (клиндамицин)