Запек, подготовка за вашето назначаване

Какво можеш да правиш

Какво да очаквате от Вашия лекар

Вероятно първо ще потърсите медицинска помощ за запек от вашия семеен лекар или общопрактикуващ лекар. Може да се обърнете към специалист по храносмилателни нарушения (гастроентеролог), ако Вашият лекар подозира по-напреднал случай на запек.

Тъй като назначенията могат да бъдат кратки и тъй като често има много информация, която да се покрива, добре е да сте добре подготвени. Ето част от информацията, която да Ви помогне да се приготвите и какво да очаквате от Вашия лекар.

Вашият час с Вашия лекар е ограничен, така че подготвянето на списък с въпроси преди време ще ви помогне да извлечете максимума от времето си заедно. Посочете вашите въпроси от най-важните до най-важните в случай, че изтече времето. За запек, някои основни въпроси, които да зададете на лекаря си

В допълнение към въпросите, които сте подготвили да попитате Вашия лекар, не се колебайте да зададете допълнителни въпроси, каквито ви се случват по време на назначаването ви.

Вашият лекар вероятно ще Ви зададе няколко въпроса. Ако сте готови да им отговорите, може да им дадете повече време, за да преодолеете допълнителни въпроси, които може да имате. Вашият лекар може да попита