Добавка от мед перорално, парентерално

Употреби За добавка към мед

Медните добавки се използват за предотвратяване или лечение на дефицит на мед.

Тялото се нуждае от мед за нормален растеж и здраве. За пациенти, които не са в състояние да получат достатъчно мед в редовната си диета или имат нужда от повече мед, може да са необходими медни добавки. Те обикновено се приемат през устата, но някои пациенти може да се наложи да ги приемат чрез инжектиране. Медта е необходима, за да помогне на тялото ви да използва желязо. Също така е важно за нервната функция, растежа на костите и за да помогне на тялото ви да използва захар.

Липсата на мед може да доведе до анемия и остеопороза (слаби кости).

Значението на диетата

Някои условия могат да увеличат нуждата ви от мед. Те включват

Повишената нужда от мед трябва да бъде определена от Вашия медицински специалист.

Твърденията, че медните добавки са ефективни при лечението на артрит или кожни състояния, не са доказани. Използването на медни добавки за предизвикване на повръщане е причинило смърт и трябва да се избягва.

Инжектиращата мед се дава от или под наблюдението на здравен специалист. Друга форма на мед се предлага без рецепта.

За добро здраве е важно да ядете балансирана и разнообразна диета. Следвайте внимателно всички диетични програми, които вашият медицински специалист може да препоръча. За вашите специфични хранителни нужди от витамини и / или минерали, попитайте Вашия медицински специалист за списък с подходящи храни. Ако мислите, че не приемате достатъчно витамини и / или минерали в диетата си, можете да изберете да вземете хранителна добавка.

Медта се среща в различни храни, включително месни органи (особено черен дроб), морски дарове, боб, ядки и цели зърна. Допълнителната мед може да дойде от питейна вода от медни тръби, използвайки медни съдове за готвене и да яде селскостопански продукти, напръскани с медни химикали. Медът може да бъде намален в храни, които имат високо съдържание на киселина и се съхраняват в кутии за консерви от дълго време.

Няма RDA или RNI за мед. Обикновено препоръчваните дневни препоръчителни количества се определят по следния начин

Преди да използвате добавка от мед

Ако приемате диетична добавка без рецепта, внимателно прочетете и спазвайте всички предпазни мерки на етикета. За тези добавки следва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към лекарства в тази група или към други лекарства. Кажете също на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, оцветители, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Проблеми при деца не са съобщавани при прием на нормални дневни препоръчвани количества.

Проблеми при по-възрастни хора не са съобщавани при прием на нормални препоръчвани дневни количества.

Особено важно е да получавате достатъчно витамини и минерали, когато забременеете и да продължите да получавате точното количество витамини и минерали през цялата си бременност. Здравословният растеж и развитие на плода зависят от постоянното снабдяване на хранителни вещества от майката. Въпреки това, приемането на големи количества диетична добавка по време на бременност може да бъде вредно за майката и / или за плода и трябва да се избягва.

Важно е да получавате необходимите количества витамини и минерали, за да може бебето ви да получи необходимите витамини и минерали, за да расте правилно. Въпреки това, приемането на големи количества хранителна добавка по време на кърмене може да бъде вредно за майката и / или бебето и трябва да се избягва.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на използването на хранителни добавки в този клас. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Дозите лекарства в този клас ще бъдат различни за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на тези лекарства. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от медна добавка, приемете я възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Ако пропуснете да приемате медни добавки за един или повече дни, няма причина за безпокойство, тъй като отнема известно време, докато тялото ви стане сериозно ниско в медта. Ако обаче вашият медицински специалист препоръча да вземете мед, опитайте се да запомните да го приемате според указанията ви всеки ден.

Да се ​​пази далеч от деца.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Не приемайте едновременно медни добавки и цинкови добавки. Най-добре е да вземете добавката от мед 2 часа след добавяне на цинк, за да получите пълната полза от всеки един.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Правилно използване на добавка от мед

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Предпазни мерки при използване на добавка от мед

Медни добавки Странични ефекти