Дегареликс (подкожен път) описание и търговски марки

Degarelix се използва при мъже за лечение на напреднал рак на простатата. Дегареликс е вид лекарство, наречено антагонист на гонадотропин-освобождаващия хормон (GnRH). Той помага за лечение на рак на простатата, като намалява количеството на тестостероновия хормон в кръвта. При някои пациенти тестостеронът ще причини по-голям рак на простатата.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

алергии

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на дегареликс при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Прах за разтвор

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на дегареликс при пациенти в старческа възраст.

Педиатрична

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Гериатрична

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

бременност

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Други взаимодействия

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Други медицински проблеми

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Пропусната доза

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че сте уведомили Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Медицинска сестра или друг обучен здравен специалист ще ви даде това лекарство. Това лекарство се дава като изстрел под кожата в областта на стомаха.

Това лекарство се предлага с листовка за пациента. Прочетете и следвайте внимателно инструкциите в листовката. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Това лекарство трябва да се прилага по фиксиран график. Ако пропуснете доза, потърсете инструкции от Вашия лекар, домашен здравен работник или лекарски кабинет.

Много е важно Вашият лекар да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Това лекарство може да предизвика промяна в сърдечния ритъм, наречен удължаване на QT интервала. Това състояние може да промени начина, по който вашето сърце бие (по-бързо или по-бавно) и може да причини болка в гръдния кош, замайване, припадък или задух. Свържете се веднага с Вашия лекар, ако имате някой от тези симптоми или някакви въпроси.

Това лекарство може да намали костната минерална плътност, когато се използва дълго време. Ниска костна минерална плътност може да причини слаби кости или остеопороза. Ако имате някакви въпроси, попитайте Вашия лекар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.