Вродени сърдечни дефекти: усложнения – преглед на темата

Повечето деца и възрастни, които са коригирали вродените сърдечни дефекти, водят здравословен живот. Но понякога се развиват усложнения.

Забавен растеж и по-малка от средната възрастова височина и тегло; Закъснения при развитието или увреждания. Лекарят ще следи развитието на детето ви с течение на времето и може да направи скрининг тестове. Също така е добре да научите какви са основните очаквания на децата за всяка възраст. Това може да ви помогне да установите проблемите рано или да се почувствате по-добре за това, как върши вашето дете; Клъбване – състояние, при което краищата на пръстите и пръстите се подуват и ноктите се издуват навън; Полицитмия, която е необичайно увеличение на броя на червените кръвни клетки. Това може да увеличи риска от хора за кръвни съсиреци, които могат да причинят инфаркти или удари; Проблеми с мозъка и нервите. Пример за това е инфекцията в мозъка. Това може да се случи в резултат на бактериите в кръвта, които попадат в мозъчната тъкан; Повишен риск от образуване на кръвни съсиреци.

Изследователите разработват нови начини за проверка на здравето на сърцето. Налице са два теста; Интересна трета е на хоризонта.

Сърдечна недостатъчност. Това е голямо усложнение на вродените сърдечни дефекти. Сърдечната недостатъчност може да се развие много години след диагностицирането на дефекта. Тя може да причини различни симптоми, като силно затруднено дишане или неравномерен сърдечен ритъм (аритмии).

Сърцето мърмори сърцето. Много хора с вродени сърдечни дефекти имат шумен звук (сърдечен шум), който може да бъде чут със стетоскоп, дори и след като сърдечният дефект бъде ремонтиран. Повечето сърдечни шумове са безобидни (“невинни”). Но понякога сърдечен шум е абнормен и е признак на сърдечен проблем. По време на изпитите лекарят може да провери за роптаж, който може да е признак на проблем.

Проблеми със сърдечния ритъм и ритъма. Тези сърдечни проблеми могат да се появят при деца и възрастни, които имат вродени сърдечни дефекти. Има много видове проблеми с ритъма и ритъма, които могат да се случат. Те могат да бъдат неравномерни ритми, като предсърдно мъждене. Или те могат да бъдат бърз сърдечен ритъм, като например тип тахикардия.

Проблем със сърдечната клапа. Ако детето има подмяна на сърдечната клапа, детето може да се нуждае от друга операция за замяна, когато старее. Неправилно оформените сърдечни клапи, по-специално, могат да доведат до усложнения като ендокардит или стеснени или изтекла сърдечни клапи.

Ендокардит. Вроденият сърдечен дефект може да повиши риска от инфекция в сърцето, наречена ендокардит. За да предотвратите тази инфекция, детето ви трябва да се грижи добре за зъбите си и да следи за признаци на кожни инфекции. Ако детето ви е изложено на висок риск, той или тя може да вземе антибиотици, преди да има определени стоматологични и хирургични процедури, които биха могли да поставят бактерии или гъбички в кръвта на детето ви. Антибиотиците намаляват риска от получаване на ендокардит.

Сърдечният дефект може да накара детето да не расте нормално. Усложненията включват